Přečteno: Navždycky

Autor: Nofreeusernames/Olga Zbranek Biernátová
Počet stran: 304
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Mei Bradleyová miluje čokoládu, Harryho Pottera a svého nejlepšího kámoše Travise. Prostě další holka, která žije tohle obrovské klišé a doufá, že jednou budou víc než jen kamarádi. Nejradši by si za to nafackovala.

A aby toho nebylo málo, je tu taky kluk odvedle, její největší noční můra už od třetí třídy, který ji dennodenně uráží přes okno svého pokoje. Tomu by taky nejradši nafackovala.

Když se o ni Travis konečně začne zajímat, je to v tu nejméně vhodnou chvíli. Mei je nemocná a polibek, o kterém sní od doby, co si přestala hrát s panenkami, musí ještě chvíli počkat. Zatím můžou randit tak maximálně přes messenger. Bude ale skutečné rande nakonec lepší než to virtuální? A dočká se líbání s motýlky v břiše, ohňostrojem a zemětřesením?


Z mého pohledu...
Kniha vznikla na základě úspěšného příběhu, který autorka publikovala v aplikaci Storki. Následně se rozhodla, že ho trochu rozepíše a vzniklo Navždycky. Protože aplikace se věnuje příběhům, které se odehrávají pouze pomocí chatu, ani v knize nechybí spousta konverzací po zprávách. 

Graficky je Navždycky krásně zpracované. Obálka mi sice až tak moc nesedla, ale když knihu prolistujete, na začátku každé kapitoly najdete drobnou ilustraci. Čeká vás čokoláda, roztomilí jednorožci a mnoho dalšího! V konverzacích navíc nechybí ani fotky.

Schválně vám dneska nebudu shrnovat děj a to z toho důvodu, že vám nechci nic spoilerovat. Přeci jenom to není nijak dlouhá kniha, část z ní tvoří konverzace a příběh je docela jednoduchý a nerada bych, abyste do toho šli s tím, že už půlku víte z mé recenze. Co bych ale chtěla rozebrat jsou postavy.

Schválně dneska začnu trochu vedlejší postavou a to je Travis, nejlepší kamarád Mei, která je do něj zamilovaná. Travis je přesně ten kluk, který udělá, co vám na očích vidí a přesně to udělal pro Mei a opravdu se moc snažil. A upřímně? Bylo mi ho líto po tom, co jsem trochu poznala Mei. Travis je kamarád, kterého bychom chtěli pravděpodobně všichni a jako postavu jsem si ho oblíbila.

Mei je pro mě postavou, která mi místy docela vadila, i když mě mrzí to říct. Nedokázala jsem si ji oblíbit a co hůř, nedokázala jsem ji pochopit. Její chování jsem mnohdy moc nepobírala.

Samotná zápletka byla jednoduchá, ale fungovala. Je sice vidět, že je to autorčina prvotina, ale na druhou stranu bychom měli brát v potaz to, že kniha je opravdu "jen" odpočinkovou literaturou na jeden večer a není to nic velkého. Zkrátka a dobře je to romantická slaďárna plná roztomilých věcí. 

Když to shrnu, Navždycky je kniha plná zpráv, čokolády, jednorožců, Harryho Pottera (a dalších seriálů) a roztomilých obrázků. Berte to jako jednoduché love-story, počítejte s milostným trojúhelníkem a nemějte velká očekávání. Kupte si čokoládu, uvařte si čaj a zalezte si společně s Navždycky pod deku a zpříjemněte si večer knihou, u které vypnete. 

Knížku bych doporučila mladším čtenářům YA (ve věku 12-13 let), kteří si ji pravděpodobně užijí naplno a budou se k ní rádi vracet. 

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media

Komentáře

  1. Tak tahle kniha je v poslední době naprosto všude. :)) Já jsem jí zatím nečetla, ale zajímá mě opravdu hodně. :) Super recenze.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky