Přečteno: Šest vran

Autor: Leigh Bardugo
Počet stran: 384
Rok vydání: 2015/ překlad 2017
Nakladatelství: Fragment
Kniha vychází: 07.09.2017
Anotace: Ketterdam - rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe, než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. 
Bude potřebovat další pomocníky...
Z mého pohledu...
Když mi přišla nabídka, zda bych nechtěla reading copy Šesti vran, chvilku jsem váhala. Ne proto, že by mě kniha nezaujala. Ale proto, že jsem měla strach, abych všechno pochopila, když jsem v té době ještě nečetla Grišu. Ale protože nás, blogery, má na starost skvělá Ola, nakonec jsem dostala na recenzi i Grišu, takže vám dnes mohu tyto dvě knihy porovnat.
Často se mě ptáte, jestli je potřeba číst Grišu, když si chcete pořídit Šest vran. Já si to zpočátku také myslela, ale opak je pravdou. Tyto knihy mají společný jen svět, ve kterém se příběhy odehrávají a proto vám bohatě stačí vědět, kdo jsou to Grišové a jak to funguje. Všechny tyto věci se ale dočtete v recenzích (na mojí se můžete podívat zde), takže není nezbytně nutné číst Grišu, než si Šest vran pořídíte. Toť k vašim dotazům a teď už se pojďme podívat na Šest vran pěkně zblízka.

Kaz Brekker, podvodník a zloděj, dostává nelehký úkol. Má najít a přívést vynálezce drogy, která Grišům dává nevídané schopnosti. Jak už to tak ale bývá, tato droga je nesmírně nebezpečná a je velmi jednoduché ji zneužít. Tento úkol by ale Kaz rozhodně nedokázal splnit sám a tak s sebou bere své pomocníky - dohromady tvoří partu Šest vran. Už od počátku mají všechno do puntíku naplánované a i když je něco občas trochu jinak, než podle plánu, máte pocit, že Kaz s tím počítal a ani trochu ho to nepřekvapilo. Dokážou ale tento nelehký úkol splnit?

Musím říct, že kniha mě opravdu mile překvapila. Griša se mi moc líbila, ale nebyla pro mě TOP knihou. Šest vran se ale rozhodně zařadí do mých TOP knih za rok 2017. Oproti Griše bylo v knize více akce a méně vztahů, a i když to je většinou to, co mi u knih trochu vadí, tady to bylo přesně naopak. Autorka nás neustále nechává ve střehu a každou stránkou čekáme, co se stane. Kniha byla tak reálná, jak to jen u fantasy a fiktivního světa jde, a jakmile jsem se jednou začetla, nemohla jsem se odtrhnout a knihu odložit. Ke konci mi dokonce připadalo, že autorka se do knihy snaží začlenit i tu romantickou část, tak třeba se dočkáme v druhém díle.

Hodnotím 90% a všem vám za domácí úkol dávám si knihu 07.09.2017 pořídit a přečíst. Bez výjimek!

Za zaslání reading copy mockrát děkuji Albatrosmedia/Fragmentu.


Komentáře

  1. Moc pěkná recenze :) Grišu jsem četla a docela se mi líbila, tak snad mě bude bavit i Šest vran :) A hlavně si všichni tuto knihu moc chválí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jestli se ti líbila Griša, Šest vran tě určitě bavit bude. :)
      N.

      Vymazat
  2. Skvelá recenzia :) Knihu som ešte nečítala, ale vyzerá skvelo :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. aaaa na knihu se těším čím dál víc! Super recenze <3
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze 😍😍 na šest vran se neskutečně těším 💜 určitě si ji přečtu

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky