Itálie #2 - Pizzo

Ahoj všichni!
Jak už jsem slibovala, jsem tu s dalším článkem z Itálie. Tentokrát se vydáme do maličkého, ale krásného městečka, které nese název Pizzo. Ochutnáme místní specialitu a projdeme se celým městečkem. Foťák samozřejmě beru s sebou :)

Hned na naší první zastávce se můžeme pokochat pohledem na moře a pláž. Když se podíváte do prava, můžete vidět hrad (kostel). V tomto hradě byl popraven Napoleonův švagr. Vevnitř naleznete několik místností, ve kterých jsou, podle mě, až moc reálné sochy a figuríny, vyobrazující stráž, lidi ve vězení, nebo právě Napoleonova švagra. Musím říct, že několikrát se mi podařilo se otočit a vzápětí sebou trhnout ve chvíli, kdy jsem zahlédla sochu. Navíc jsem měla pocit, že mě všechny z nich sledují.







Dále budeme pokračovat doleva a dolů, Po chvilce chůze se dostaneme k místu, které je zajímavé právě touto sochou. Jak si můžete všimnout, tato "socha" je celá z drátů a pletiva. Když si stoupnete ze strany, uvidíte podobu člověka, sedícího na skále.




Jestli už jste se dostatečně pokochali výhledem i sochou, můžeme se vydat do uliček tohoto města.
Jestli se ptáte, co je pro oblast Kalábrie typické, odpověď je snadná. Tartufo a chilli. Nezapomeňte proto navštívit obchůdek s chilli a zastavte se také v nejbližší cukrárně ( kterou tady najdete na každém rohu) a ochutnat Tartufo- místní specialita. Je to celkem jednoduché, uprostřed je buď ovoce, nebo tekutá čokoláda. Navrchu potom dva druhy zmrzliny a celý tento zázrak má plášť z čokolády, kakaa nebo skořice. Člověk si říká, co to má být, ale ve skutečnosti je to víc než dobré :)






Na závěr si prohlédněte pár fotek, které se mi podařilo udělat cestou...





Příště už navštívíme Itálii naposledy- uvidíme západ slunce na pláži, naposledy zavřeme dveře našeho pokoje a potom už se vzneseme nad mraky a vydáme se domů. 

Komentáře

  1. V Itálii jsem ještě nebyla, ale určitě tam někdy pojedu :)
    Z fotek je vidět, že je tam krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky rádi jezdíme do Itálie do méně známých míst. Jasně, Florencie, Řím, Benátky jsou krásné. Milano třeba už méně, ale to jen pro to, že mě nebaví móda ani fotbal. :-D Ale třeba méně známá Verona je parádní (a to ta je furt hodně známá). Pizzo jsme byli taky. :) Taky moc fajn výlet do malého městečka. Výhoda je, že cestovní pojišťovna nám dá vždycky rady a tipy na cestování a výlety v dané lokalitě, takže máme o starost méně. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky