Humbook 2016

Ahoj všichni!
O této akci už jste asi slyšeli, ale jestli tu je někdo, kdo ne, krátce vysvětlím.
Humbook je literární festival, který proběhl tuto sobotu, tedy včera. Dovolím si použít část popisu z akce z facebookové události "Miluješ knihy? Přijď se osobně setkat se světovými i českými autory, s redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu. HUMBOOK, to je festival knih, co hýbou vaším světem. "

Když jsem se o této akci dozvěděla, bylo jasné, že prostě nesmím chybět. A tak se také stalo.
Na tuto akci bylo možné zakoupit si dva druhy vstupenek, obyčejné nebo VIP vstupenky. Každý s VIP vstupenkou dostal na místě tašku ve které byly dvě knihy a několik drobností. Za 349 Kč by se to bývalo vyplatilo, ale
my jsme měly normální vstupenky už jenom pro to, že všechny balíčky obsahovaly ty stejné knihy a bylo podle nás trochu zbytečné, mít doma každou z knih třikrát. Pro příště by možná nebylo špatné mít alespoň dva druhy tašek s rozdílnými knihami.
Druhou nevýhodou bylo málo prostoru. A to hlavně v místnosti, kde se konaly besedy s autory. Asi se nepředpokládalo, že tam bude tolik lidí najednou, ale chvilkami jsem se opravdu bála, že mě někdo zašlápne. (pozn. Kvalita fotek je nic moc, ale vzhledem k množství lidí a barvě osvětlení  v místnosti jsem o moc víc udělat nemohla )


Další slibovanou položkou byl stánek s knihami od Dobrovského. Ten skutečně nechyběl, ale většina titulů byla právě od zúčastněných spisovatelů a neměli moc výběr všeho ostatního. Odnesla jsem si ale dvě knihy - Pomsta a rozbřesk (Renée Ahdiehová) a Stránky světa (Kai Meyer).


 

Osobně mě překvapilo, jak hezkou angličtinu má Ruta Sepetys i Christopher Paolini. Čekala jsem, že nebudu nic moc rozumět, ale opak je pravdou. A oba působí jako příjemní a milí lidé. Ovšem ta fronta, které se potom stála na jejich podpisy byla nekonečná. A pro příště by to možná chtělo trochu udat směr, kde se bude stát, jelikož se fronty táhly z obou stran a upřímně, stát tam uprostřed bych nechtěla, protože chvilkami to vypadalo až skoro nebezpečně :D.


Na závěr ještě fotky, které se jinam nevešly...



I když měl Humbook pár chybiček, věřím, že příští rok se všechny nedostatky odstraní a bude to ještě lepší, než letos :)

Komentáře

  1. Super článek! Já se do Prahy bohužel nedostala, a dost mě to mrzí, tak snad příště :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Myslím, že příští rok bude lepší, než letošní :)
      N.

      Vymazat
  2. Povedený článek! :) Humbooku jsem se také zúčastnila a maximálně si ho užila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek :) Taky patřím k těm nešťastným, co se na Humbook nedostali :) Doufám, že bude příležitost příští rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Věřím že příští rok bude ještě lepší než tento :)
      N.

      Vymazat
  4. Tak táto akcia vyzerá naozaj úžasné. Verím že sa uskutoční aj budúci rok a že na nej nebudem chýbať ani ia.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky