Knižní radůstky - Levné knihy

Vlastně ani nevím jak, ale nějakým způsobem jsem se dostala na eshop levných knih. A když se knihomol proklikne na stránky, kde mají opravdu levné knihy, nikdy to nedopadne dobře. A u mě tomu nebylo jinak...

Bílá jako sníh (Salla Simukková)
Bílá jako sníh je druhý díl úspěšné trilogie o svéhlavé mladé dívence Lumikki Anderssonové. Hrdinka se tentokrát vydává do horké letní Prahy, aby si po dramatických událostech odpočinula a mohla být chvíli sama.
Poklidný začátek příjemného výletu však vezme za své, když Lumikki kontaktuje velmi zvláštní dívka, která tvrdí, že je její sestrou. Lumikki při pátrání o rodinném tajemství odhalí nevybíravé praktiky jedné mediální společnosti a dostane se k tajemné sektě, která se ukáže jako neobyčejně nebezpečná. Lumikki hrozí smrt. A nejen jí.
Aby Lumikki dokázala zvrátit tragédii, je i tentokrát nucena přehodnotit své zásady a především najít odpověď na zásadní otázku, komu se dá věřit a komu ne.

Černá jako eben (Salla Simukková)
Umělecké gymnázium připravuje moderní divadelní verzi pohádky o Sněhurce a Lumikki Anderssonová byla vybrána pro hlavní roli. Zkoušky probíhají dobře a zdá se, že mezi Lumikki a chlapcem, který hraje myslivce, přeskočila jiskra. Je snad Lumikki zamilovaná? Když se však blíží premiéra, Lumikki začnou přicházet zprávy od tajného ctitele, jehož zamilovanost se záhy ukáže být nebezpečnou posedlostí. Ctitel slibuje, že promění premiérové představení v krvavou lázeň. Lumikki se pokouší vypátrat jeho totožnost a při tom odhalí nejtemnější tajemství ze své minulosti. Čas nemilosrdně utíká, premiéra je za pár dní a Lumikki musí najít způsob, jak přelstít tajného ctitele s duší jako eben.




Krvavé příběhy z hradů a zámků (Jan Bauer)
Mnohé z českých a moravských hradů a zámků jsou spojené s notně krvavými historkami. Například na nejproslulejším z nich, na Karlštejně, byli přímo na zasedání královské rady zadrženi čtyři rádci krále Václava IV. Zámek Český Krumlov se zase stal svědkem hrůzné krvavé masopustní noci. Pod Hlubokou přišel o hlavu pyšný předák Vítkovců Záviš z Falkenštejna a v lesích kolem Buchlova byl zase zákeřně přepaden a proboden sám hradní pán Jindřich Prakšický ze Zástřizl. Knížka Krvavé příběhy z hradů a zámků je možná trochu drastický průvodce po některých panských sídel, zato však dává zajímavě a poutavě nahlédnout do české minulosti. Vedle událostí, které se opravdu staly, nabízí i krvavé a hrůzostrašné pověsti, které jsou s četnými hrady a zámky spojovány.
Pokud můžeme radit, neotvírejte knihu před usnutím. Mohly by se vám pak zdát dosti ošklivé sny.



Danteho holka (Courtney Coleová)
Reece Ellisová, sedmnáctiletá americká středoškolačka, už od deseti let tráví každé léto s tátou v Londýně. A každé léto se s ním k uzoufání nudí. Samozřejmě ani v nejmenším neočekává, že by se v tomhle ohledu mohlo něco změnit, tedy alespoň do té doby, dokud na holandském letišti, odkud má pokračovat do Londýna, doslova nevrazí do pohádkově krásného Danta Gilibertiho a její let není z nejasných příčin zrušen. To se pak před ní rozprostře vidina úplně jiného léta. Léta na malebném středomořském ostrůvku, navíc ve společnosti kluka, ze kterého se vyklube syn místního premiéra...


Půlnoční palác (Carlos Ruiz Zafón)
V srdci Kalkaty číhá temné tajemství...
Hned po svém narození dvojčata Ben a Sheere málem padla za oběť nájemnému vrahovi. Pro své vlastní bezpečí proto vyrůstají každý zvlášť: Ben v sirotčinci a Sheere cestuje se svou babičkou po celé Indii. Ovšem v roce 1932, kdy je jim oběma šestnáct let, vše začne nanovo a hrozí jim neskutečné nebezpečí. Ben tuší spojení se svým otcem, který přišel o život při tragické nehodě. Při pátrání po pravdě se dvojčata dostávají čím dál hlouběji do temného kalkatského podsvětí a mají proti sobě soupeře, jenž se zdá být pouhou iluzí, klamným přeludem a přesahuje možnosti veškerého chápání.


Láska jako z filmu (Victoria van Tienová)
Scénář života Kenzi Shawové už je napsaný do poslední tečky. Má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře i úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu. Pak se ale objeví její bývalý Shane a hodlá získat Kenzi zpátky. Připravil si plán. Pod záminkou nového pracovního projektu chce s Kenzi prožít scény z celé řady romantických komedií - třeba ze "Samotáře v Seattlu", "Deníku Bridget Jonesové", "Pretty Woman" nebo "Hříšného tance". Stačí týden a Kenziin život je vzhůru nohama. Hrozí, že přijde o práci, a není si ani jistá, kdo je pro ni tím pravým. Má si vzít Bradleyho, který se perfektně hodí do jejich rodiny, nebo všechno riskovat pro lásku jako z filmu?


Na první pohled (Mhairi McFarlaneová)
Rachel a Ben. Ben a Rachel.
Kamarádi za život a na smrt, možná i něco víc...
To bylo ale dávno, ještě na vysoké. Neviděli se víc než deset let, Ben je ženatý, Rachel právě opustila snoubence, a když se znovu setkávají, staré pocity jsou zpátky. Rachel si uvědomuje, že na dávného přítele vlastně nikdy nepřestala myslet...


Mrazivá blízkost (Andreas Franz)
Kielský hudební producent Peter Bruhns je nalezen s mladou milenkou mrtev. Jedná se o zločin z vášně? Nebo je to dílo některého z mnoha Bruhnsových nepřátel? V případu nastane netušený obrat, když se na místě činu najde DNA spojovaná už s jinými vraždami v Německu? Řádi snad v zemi masový vrah? Vyšetřování se ujímají Soren Henning a Lisa Santosová, čestní a spravedliví policisté ze "staré školy". Z obyčejného případu vraždy se brzy stává složitá kauza, která nečekaně prorůstá až do vysoké politiky. Zaleknou se detektivové silného tlaku z vyšších míst, nebo se jim podaří rozplést jemné předivo intrik a mocenských hrátek a propracují se k pravdě, o niž se ve své profesi celý život usilují?

A co jste v poslední době v Levných knihách ulovili vy?

Komentáře

Oblíbené příspěvky