Přečteno: Navždy s láskou Lara Jean

Autor: Jenny Hanová
Počet stran: 291
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Lara Jean zažívá ten nejlepší maturitní ročník, který si dívka může přát. Je bláznivě zamilovaná do svého přítele Petera, její táta se znovu žení a Margot se vrátila na léto domů z vysoké. Ale i když je tak šťastná, něco se bude muset změnit... Zatímco Lara připravuje otcovu svatbu, nemůže již přehlížet velká rozhodnutí, která bude muset udělat. Kam půjde na vysokou a co to bude znamenat pro její vztah s Peterem? Už viděla, jak se kvůli tomu trápila její sestra, a nechce zažít totéž. Nyní by měla jít na vysokou i Lara a opustit nejen svou rodinu, ale možná i přítele, kterého miluje. Když jí ale srdce a rozum radí něco jiného, pro co by se měla rozhodnout?
Může obsahovat spoiler ke knihám "Všem klukům, které jsem milovala" a "P.S. Stále tě miluju"


Z mého pohledu...
Lara se v předchozích dílech nesměle a opatrně zamilovávala do Petera. I když to zprvu nebylo vůbec jednoduché, všechny nástrahy a překážky společně překonali a nyní si plánují budoucnost. Prvním a nelehkým krokem je maturita a s ní úzce souvisí i nástup na vysokou. Lara i Peter si nakonec dají přihlášku na stejnou školu. Peter má díky lakrosovému stipendiu místo jasné, ale co Lara? Víme, že je opravdu pilnou studentkou a má výborné výsledky, nikdo tak nepochybuje, že by se Lara nedostala. Bohužel se na místní univerzitu nynější rok hlásí až moc lidí a Lara bohužel není na seznamu přijatých, ani na čekací listině. Oba dva teď stojí před zásadním rozhodnutím - rozejít se, nebo vyzkoušet, zda je jejich vztah opravdu tak silný, aby vydržel i na dálku?

Tentokrát se příběh nevěnuje jen vztahu Lary a Petera, jako tomu bylo v minulé knize. Roli zde hraje i vztah jejího otce, který se díky Kitty sbližuje s Trinou a také její starší sestry Magrot, která si na vysoké našla přítele. I o Stormy si v této knize přečtete několik nových věcí, ale to už si přečtěte sami.

Po dočtení druhého dílu jsem byla trochu v rozpacích, jestli autorka dokáže vymyslet ještě něco nového a zda nebude třetí díl stále o tom samém. Kniha mě ale mile překvapila. Rozhodně jsem se u čtení nenudila a i když je celkem jasné, jak to celé skončí, vždy vás překvapí něco nového, co jste nečekali. I když už (pokud vím) autorka žádné pokračování nechystá, příběhy Lary Jean bych dokázala číst ještě dlouho. A abych nezapomněla, stejně jako v předchozích dílech nechybí ani spousta pečení, sladkostí, nebo například roztomilých ponožek s kočičkami.

Rozhodně tuto sérii doporučuji všem, kteří mají rádi romantické příběhy, nebo hledají odpočinkové čtení na léto. A pokud jste nečetli ani první díl, můžete pro začátek kouknout na mou recenzi "Všem klukům, které jsem milovala".

Za poskytnutí e- knihy moc děkuji nakladatelství CooBoo a vy si knihu budete moct přečíst už 21.8.2017.


Komentáře

Oblíbené příspěvky