Knižní radůstky | červenec 2017 | 1. část

Na začátku července jsem si říkala, že o prázdninách moc knih nevychází a tudíž si jich nebudu moc pořizovat. Což (naprosto nečekaně) nevyšlo. Někdy 24.7. jsem si říkala, že mám "jen" 6 nových knih a že už si třeba žádné další nepořídím a konečně se mi to vejde do jednoho článku. A potom jsem otevřela stránky Levných Knih a naprosto přišla o všechny iluze, že bych si nepořídila moc knih. Takže článek bude s největší pravděpodobností zase na dvě části.

Jelikož už jsem s tím začala, podíváme se na nové kousky z Levných Knih. Poslední dobou tam přibylo poměrně dost knih v angličtině. Většina jsou sice detektivky, ale jednu "lovestory" jsem tam přeci jen našla.



Anthem for Jackson Dawes (Celia Bryce)
When Megan Bright arrives in hospital for her first cancer treatment, trehe is only one other teenage there - Jackson Dawes. He is cute, rebellious... and infuriating. Even so, Megan finds herself slowly and surely drawn to him. 
Bot so is everybody. Jackson is a whirlwind of life and energy, warmth and sparkle. Megan will need some of his extraordinary optimism as they face the difficult times ahead. 
An uplifting story of bravery, loss and love against the odds. 
Cena: 69 Kč

Dále se do LK dostala spousta knih od nakladatelství Jota...

Bílá jako sníh, rudá jako krev (Alessandro d´Avenia)
Leo je šestnáctiletý kluk jako každý jiný: rád se poflakuje s kamaráda, hraje fotbal, prohání se na mopedu a žije v dokonalé symbióze se svým iPodem. Školní hodiny by nejraději vymazal a učitele vidí jako živočišný druh, v jehož brzké vyhynutí nepřestává doufat. Takže když přijde nový supl na dějepis a filozofii, Leo ho přivítá pořádnou dávkou cynismu. Ale zdá se, že tenhle mladý profesor je mezi ostatními vyučujícími raritou. Když přednáší, dokáže všechny strhnout, často zabrouzdá mimo osnovy a každým slovem nenápadně pobízí své žáky, aby žili naplno a šli za svými sny. A Leo jeden velký sen má - jmenuje se Beatrice, nejhezčí holka ve škole. Beatrice je ztělesněním vášně, její rudé vlasy září na miliony světelných let a jediný její pohled Leovi otevírá brány do ráje... Ale než Beatrice vůbec zjistí, že ji někdo dokáže milovat tak opravdově a upřímně, onemocní leukémií. Leo si poprvé v životě klade otázky, na které nenajde odpověď na internetu, ale musí se s nimi vypořádat sám, a vydává se bojovat za svůj sen. Pochopí nakonec, že sny neumírají, a najde sílu věřit v něco většího, než je on sám?
Cena: 19Kč

Panenka z kostí (Holly Blacková)
Zach, Poppy a Alice byli přátelé odnepaměti. A dlouho spolu hráli zvláštní hru, kterou si sami vymysleli. Jen několik figurek a především pořádná dávka fantazie jim stačila k vytvoření vlastního světa obydleného piráty a zloději, mořskými pannami a válečníky. Těm všem vládla záhadná porcelánová panenka - Velká královna. 
Ale Zachovi je už dvanáct a otec ho nutí, aby dal před hraním si na něco přednost hraní basketbalu. Když mu jednoho dne vyhodí figurky, Zach sám sobě namlouvá, že už o své kamarády vlastně ani nestojí. Zdá se, že je přátelství konec, když vtom Poppy přichází s nečekanou, vzrušující výzvou. Prohlásí, že se jí zdává o Královně a o duchu holčičky, která nenajde klid, dokud porcelánovou panenku někdo nepohřbí do jejího prázdného hrobu. 
A tak se všichni tři vydávají na tajnou výpravu. Nic se ale nedaří podle plánu a s tím, jak se zdánlivě nenáročný výlet mění v dobrodružné putování, se začínají dít děsivé věci. Je panenka pouhou panenkou, anebo v sobě skrývá něco zlověstného? Říká Poppy ostatním pravdu, anebo se je snaží vtáhnout do nové hry? A pokud se kolem nich skutečně pohybuje duch, nechá je jít, když je teď drží ve svých spárech? K vyřešení záhad je zapotřebí mít odvahu, důvtip a hlavně nezradit jeden druhého.
Panenka z kostí není jen chytlavým vyprávěním plným napětí, ale zároveň příběhem o dospívání, kdy se obrací naruby všechno, čím jsme doposud žili, a v životě se objevuje nespočet nových otázek. 
Cena: 29 Kč

Lizucha (Lenka Juráčková)
Devadesátiletá Lída trpící Alzheimerovou chorobou tráví stále stejné dny v domově důchodců, sama sobě anonymním člověkem. Zapomněla na všechno a na všechny, uzavřela se. Ve snech se jí vracejí vzpomínky na dětství u Azovského moře, na totální nasazení v Německu, na muže, který ji z Reichu odvedl do Československa. 
Když už to vypadá, že koloběh Lídina současného života nemůže rozsvítit nic hezkého, a hlavně nikdo blízký, objeví se u ní patnáctiletá Eva s kamarádkou Káťou a tajemným herbářem nalezeným v opuštěném domě. Dívkám se podaří nejen přiblížit se k osamělé, zahořklé dámě, ale také objevit její dávnou přítelkyni Valju, s níž se v době nuceného nasazení vzájemně podporovaly a obě kdysi nasměrovala láska do stejného moravského města. 
Ale Lída s Valjou nejsou jediné, které v křehkém příběhu nachází, co jim chybělo. 
Cena: 9 Kč (no nekupte to!, ještě s tak krásnou obálkou)



Předposlední knihou je Počátek (Jessica Khouryová) od nakladatelství Egmont.
PIA VŽDY ZNALA SVŮJ OSUD.
Měla počít novou radu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu. 
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu - pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy. 
Cena: 49 Kč

Deštník pro tento den (Wilhelm Genazino)- nakladatelství Mladá Fronta
Peníze se dají vydělávat různě, třeba tím, že na vlastních nohou testujete luxusní polobotky. Procházíte se po městě, dáváte pozor na kaluže a špínu, tiše snášíte bolest, kterou způsobují neprošlápnuté boty, a pozorujete svět. Tím se živí bezejmenný hrdina Genazinova románu. Na svých cestách navštěvuje dávné přítelkyně, sepisuje posudky na drahé anglické boty a za honoráře si užívá soukromého života. Jenže když ho opustí poslední přítelkyně a honorář za posudek klesne na minimum, ze kterého se už nedá žít, musí se něco zásadního změnit... Jeden z nejzajímavějších německy píšících autorů se konečně představuje českému čtenáři, a to knihou nejpřekládanější.

Tentokrát jsem zkoušela udělat fotky trochu jinak, takže mi prosím dejte do komentářů vědět, jak se vám líbí 😊

Komentáře

  1. Moc pěkné fotky a knižní radůstky :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé knihy, přeju hezké čtení a budu se těšit na recenze. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, teď těch recenzí plánuji opravdu hodně :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky