Knižní radůstky - srpen 2017

Ahoj všichni!
Dnes vám přináším nálož nových knížek za srpen. Tentokrát to chci zkusit dát všechno do jednoho článku, tak uvidíme, jestli to nebude moc dlouhé. Začnu recenzními výtisky a stejně jako minule je jen ve zkratce představím, protože na všechny uvidíte (nebo už jste viděli) recenze.



Jako první tu mám e-knihu Posvátné lži Minnow Blyové, která vypráví příběh Minnow, která si v životě neprošla zrovna hezkými věcmi a většina jejího příběhu se odehrává ve vězení. Minnow má ale tajemství, které hned tak neprozradí. Za e-knihu moc děkuji nakladatelství Host a recenzi si můžete přečíst tady.

Další knihy už mám od Albatrosmedia/CooBoo a Fragment. Česká pošta se samozřejmě vyznamenala a pro jednu z nich jsem musela na poštu, protože jsem"nebyla doma", ale to už je asi normální. Teď už ale ke knihám. Již zmiňovaná kniha Šest vran (Leigh Bardugo) vypráví dobrodružný příběh Kaze, který dostává nebezpečný úkol s pohádkovou odměnou. Ale protože to není jednoduchá mise, bere si na pomoc svou partu - Šest vran. Naopak kniha Dopisy, které nikdo nečetl (Iona Greyová) vypráví příběh velké lásky. V knize se prolínají dva časové úseky - rok 1943 a rok 2011 a postupně se propojují. Najde nakonec Dan po sedmdesáti letech svou milovanou Stellu?
U romantických knížek ještě chvilku zůstaneme, protože tu mám knihu Jsem romantik, ale léčím se (Leah Konenová), kterou jsem zrovna dočetla. Příběh vás už na prvních stranách zaujme svým vypravěčem - Láskou, která je ztvárněná jako jakási postava v pozadí, která vše vypráví. Nejedná se ale o žádný srdcervoucí román, spíš naopak. Je to odpočinková, vtipná a správně zamilovaná četba, zkrátka skvělá kniha na jedno odpoledne. Kniha, kterou naopak právě teď čtu jsou Americké zápisky (Barbora Jiříčková). Jedná se o knihu české autorky, vyprávějící příběh Anny, která se vydává studovat do USA. Taktéž by se mělo jednat o odpočinkovou četbu a jak už anotace napovídá, příběh by měl mít happyend. Teď se ale dostáváme ke knize, o které vůbec nevím, co vám mám říct. Knihu jsem ještě nečetla a z anotace sama úplně nechápu, co se v příběhu bude dít. Radši vám ji sem tedy přepíšu, ať si můžete udělat vlastní názor.

Tragická historie nás dvou (Jess Rothenbergová)
Anotace: Brie je šestnáct a právě se oficiálně a neodvolatelně stala jednou z M&M - mrtvých a mrtvějších. Jacob ji oznámil, že už ji nemiluje a Brie z toho puklo srdce. Doslova. Teď se musí vyrovnat s tím, že její pozemský život skončil. A aby se její posmrtný život pohnul někam dál, musí překonat pět stádií smutku. S tím ji má pomoci Patrick - záhadný kluk, o kterém neví vůbec nic. 
Když tak z výšky pozoruje, jak se její rodina pomalu rozpadá a zjišťuje, že Jacob a její nejlepší kamarádka před ní skrývali zdrcující tajemství, začne tušit, že posmrtné pohody a klidu se jen tak nedočká. Může vůbec začít znovu, když má srdce ještě pořád (a doslova) na dva kusy? 



Teď už ale ke knihám, které jsem si pořídila sama.
Jako první bych začala objednávkou z Bookdepository. Good night stories for rebel girls je kniha, která by měla příští rok vycházet i u nás (tuším že u Fragmentu?). Když jsem se ale o ní dozvěděla, nevydržela jsem čekat a tuto krásku jsem si objednala v angličtině. Jedná se o sto příběhů slavných žen. V knize najdete například Jane Austenovou, Malalu Jousafzai (možná ji znáte z knihy Já jsem Malála) a mnoho dalších. Přemýšlela jsem, že bych na tuto knihu napsala samostatnou recenzi, tak mi prosím dejte vědět, jestli by o ni byl zájem. Druhou knihou je The sun is also star (Nicola Yoon), od autorky knihy Všechno, úplně všechno. Popravdě jsem anotaci ani moc nepročítala, takže bude překvapením, o čem kniha vlastně je. Poslední knihou v angličtině je The One plus One (Jojo Moyes). Tuto knihu jsem si přivezla z Vídně. Původně jsem ji chtěla v češtině, ale když jsem jí potom viděla v angličtině a ještě s tak krásnou obálkou, byla to jasná volba.


Přesouváme se k nákupu v Levných knihách. Odtud jsem si odnesla devět kousků, ale až uvidíte, jaké knihy mám, pochopíte, že jich zase tak moc není. Mám tu totiž sedm knih od slovartu. Teda, spíše knížeček. Jedná se o zkrácené verze klasických a biblických příběhů. Vím, že je stejně budu muset číst do školy v "plné" verzi, ale ze začátku chci mít alespoň tušení, o čem knihy jsou. Mám tu tedy tyto kousky: Drákula, Rozum a cit, Pýcha a předsudek, Oliver Twist, Marie z Nazareta, Jidáš Iškariotský a Ježíš z Nazareta. Navíc každá z nich stála 19 Kč, takže jsem vůbec neváhala. V Levných knihách jsem také objevila dva Thrillery od Fragmentu a za 39 Kč jsem je tam prostě nechat nemohla.

Dotek chladu (Tamina Berger)
Sedmnáctuletá Theresa nevěří, že její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu ani že měla nehodu. Je si jistá, že na mostě, z něhož měla Julie údajně spadnout nebo skočit, nebyla sama. Někdo byl s ní - a strčil ji. Ale kdo? Že by snad záhadný Leon, který Julii pronásledoval na každém kroku jako stalker? Theresa se rozhodne kamarádčinu smrt objasnit. Při pátrání ale naráží na tajemství a věci, o kterých by snad raději nevěděla...

Mrazivé léto (Manuela Martini)
Patnáctiletá Lyra se rozhodne objasnit záhadné okolnosti zmizení a smrti spolužačky Piy. Během pátrání však vyplouvá na povrch pravda děsivější, než si kdy uměla představit. Odhalí rodinné tajemství, které mělo zůstat ukryté navždy. 



A nakonec nám tu zbyly poslední dva kousky, které se nazařadily do žádné z předchozích skupinek. Knihu Divné hlášky z knihkupectví (Jen Campbellová) vůbec nemusím dlouho představovat, protože název vypovídá o všem. Nejedná se o žádné veledílo a na její přečtení vám stačí hodinka času, ale zaručeně se u této knihy zasmějete. Úplně poslední knihou je všemi opěvované Probuzení Simona Spiera (Becky Albertalli). Knihu už mám přečtenou a musím říct, že jsem měla velká očekávání, ale kniha mě celkem zklamala. Pro mě je YOLI trochu znakem jistoty, že se mi kniha bude líbit, tentokrát to ale úplně nevyšlo. Neříkám, že byla špatná, ale zkrátka nic víc než průměr.
Anotace: Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc - plachého Bluea by nechtěná publicita mohla vyděsit a Simon už by nikdy nezjistil, kdo Blue ve skutečnosti je...



A jaké knihy jste si v srpnu pořídili vy? Pište do komentářů!!

Komentáře

  1. Hromada pútavých kníh, najviac ma zaujala Šest vran, knihu si chcem prečítať, ale najskôr asi siahnem po Grishe, keďže táto kniha na ňu nadväzuje ako som počula :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Šest vran na Grišu nenavazuje. Jedná se pouze o stejný svět, ale jsou tam úplně jiné postavy. Tato autorka píše dvě série - Právě Grišu a Šest vran a jsou to rozdílné knihy. Já Grišu četla před Šesti vranami a jediné, co je v knihách stejné jsou Grišové + jejich schopnosti, ale myslím si, že se to dá pochopit i z Šesti vran a není předem nezbytně nutné číst zmiňovanou Grišu. (Ale mně se líbila, takže si jí klidně přečti :D ) Nicméně Šest vran mi připadá o něco lepší, než Griša, ale skvělé jsou obě... Jsem se zase koukám pěkně rozepsala :D
      N.

      Vymazat
  2. Moc pěkné ☺☺ jinak já jsem si za srpen pořídila Zůstaň se mnou, Rudá královna, Divoká píseň, Caraval, falešný polibek, Metodu 15/33 a Ostrov lhářů 😁😁 jinak Probuzení Simona Spiera si potřebuji nutně přečíst 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zůstaň se mnou je super a osobně si myslím, že ani není třeba číst druhý díl, ten mě trochu zklamal. Rudá královna už mi tu nějakou dobu leží a nějak se k ní nemůžu dokopat... Ale Divokou píseň a Caraval si rozhodně přečti co nejdříve, ty se mi moc líbily. A Ostrov lhářů je taktéž skvělá kniha. Zbylé dvě jsem zatím nečetla a stále váhám, zda si je pořizovat.
      Děkuji za komentář!
      N.

      Vymazat
  3. Pěkné kousky :-) Dopisy, které nikdo nečetl a Jsem romantik, ale léčím se mě taky hodně lákají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Obě tyto knihy už mám přečtené a moc se mi líbily :)
      N.

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky. :) Nejvíc mě láká Šest vran, snad se k nim brzy také dostanu. ;-) Naprosto s tebou souhlasím u Simona Spiera, též jsem čekala něco lepšího, když je kniha tak vychvalovaná. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simon je vychvalován do nebes, ale podle mě trochu zbytečně :D
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky