Přečteno: Ubulená hromádka štěstí

Autor: Sarah Andersenová
Počet stran: 128
Rok vydání: 2017
Překlad: Romana a Zuzana Bičíkovy
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Další svazek pro všechny, kdo čtení považují za smysl života, kdo zvládnou celou řadu seriálu za jedinou noc, kdo se nejraději tulí v krásně teplých vytahaných svetrech, kdo žijí se svou kočkou, kdo se bojí více jak jednoho člověka v místnosti a kdo si připadají výjimečně nevýjimeční. Prostě pro všechny, kdo milují Sarah's Scribbles a našli se v jejích komiksech.

Z mého pohledu...
Dneska mám pro vás sice kratší recenzi, nicméně tuto knihu si stoprocentně NIKDO NESMÍ NECHAT UJÍT!
Jedná se o další komiks od Sarah Andersenové (Dospělost je mýtus jste už určitě četli), který zkrátka žádnému správnému knihomolovi nemůže chybět. Při jejím čtení jsem měla pocit, jako by mě někdo dlouhé měsíce sledovat a potom o mně napsal knihu. Myslím si ale, že to tak mají všechny. Píšu "všechny", protože kniha je dle mého názoru určená spíše pro holky, ale věřím, že v některých situacích by se našli i kluci. 
Oproti předchozímu komiksu jsou komiksy zhruba od poloviny doplněné ještě autorčiným vysvětlením, nebo zkrátka nějakou doplňkovou větou. Popravdě mi to bylo spíš jedno, než že bych byla nějaká šťastná z toho, že nám k tomu autorka i něco říká. Být to u pár stránek, asi mi to připadá milé, ale vzhledem k tomu, že se tato doplnění objevovala zhruba v polovině komiksů, úplně nadšená jsem z toho nebyla. 

Kdybych to měla vzít z trochu jiného konce, řekla bych, že kniha je souhrnem věcí, které dělají snad všechny holky (a knihomolky obzvlášť!), i když jim připadají divné nebo trapné a nepřiznaly by, že je dělají. Jsme zkrátka všichni jedna velká ubulená hromádka štěstí.

Mimo to se tato kniha dá číst naprosto všude a máte ji přečtenou hned (takže jestli na poslední dhcíli doháníte výzvu na goodreads...)

Často se ale stýkám s názory, že první díl byl lepší, což mě trochu mrzí. Pravděpodobně to je kvůli dodatkům autorky, o kterých jsem vám psala výše, rozhodně si ale nemyslím, že kvůli tomu by byla tato kniha horší, než ta předchozí. Opět jsem se našla skoro ve všem a pobavila se, což je také účelem této knihy a samotnou mě překvapuje, jak to autorka vlastně dělá, že se v jejích komiksech každý najde. 

Tentokrát poměrně krátká recenze, ale Ubulenou hromádku štěstí si zkrátka přečíst musíte. A jestli si jí nechcete pořizovat, nakoukněte do ní alespoň v knihkupectví, stojí za to.

Za zaslání mockrát děkuji nakladatelství CooBoo, které mě pravidelně zásobuje samým dobrým čtivem!

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze, kniha se mi líbí vážně moc. Viděla jsem ji v knihkupectví a jenom zběžně ji prolistovala, i tak mě ale zaujala a ráda bych si ji (i první díl) přečíst. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná recenze. :)
    Já jsem z knížky taky maximálně nadšená. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Další ze seznamu toho, co bych si opravdu nutně chtěla přečíst. Kniha mě zaujala na první pohled, viděla jsem ji u někoho a věděla jsem, že ji chci. Jen mi přijde škoda, že má něco málo přes 100 stran, uvítala bych ji delší.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta vypadá skvěle...fakt je o mně? :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky