Přečteno: Rafaelova škola - Vlnění nymf

Autor: Renata Štulcová
Počet stran: 373
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Maitrea
Anotace: Vlnění nymf je čtvrtou knihou série Rafaelova škola. Navazuje na první knihu s podtitulem Vílí křídla, druhou s podtitulem Tance nág a třetí s podtitulem Rohy faunů. Rafaelova škola je tajemný romantický příběh s prvky léčitelství, esoteriky a ekologie. Než se dočkal knižního vydání, publikovala jej autorka na blogu. Zaujal nejen dívky školního věku, ale také starší čtenářky všech věkových skupin. Inspirací pro autorku při psaní byla její láska k Zemi, k přírodě, k lidem, k bylinám. Vznikl příběh z poloviny zasazený do našeho současného světa, kde v křivoklátských lesích najdete přírodovědné gymnázium zvané Rafaelova škola. V ní již čtvrtým rokem studuje patnáctiletá Marina Fialková, protože si to přála její nezvěstná maminka. Marina tak poznává tu druhou polovinu existence, neviditelný svět za oponou. Maminku již nalezla a nyní se stává nymfou a ve vodním živlu odhaluje další tajemství své rodiny a svou osudem předurčenou lásku.

Z mého pohledu...
Pamatuji si jako by to bylo dnes, když jsem si tento díl kupovala ještě v elektronické podobě (a že už to je dobrých pár let) a potom ho tajně četla pod lavicí ve škole. V tom horším případě na lavici, se schovaným telefonem za penálem. 

Po kratší pauze od Rafaelky jsem se opět ponořila do světa plného magických bytostí. Tentokrát se Marina stává nymfou, což je v uvozovkách něco jako mořská panna. Zkrátka napůl člověk, napůl ryba. Zároveň se stěhuje do vodního zámku své sestry Rusalky. Zprvu to vypadá na pořádky problém, protože Mariny metamorfóza za sebou nechává následky - ztrátu paměti. Vzpomínky se jí postupně vrací, ale je z nich zmatená a stejně tak je zmatená ze svých citů, které chová k Arthosovi. Zkrátka a dobře má starostí nad hlavu. 

Marina se v tomto díle opět hodně posouvá a mám pocit, že autorka si tentokrát dala více záležet na její pocity, nad kterými často přemýšlí. Jako postava už se chová dospěleji a postupem času (od první ke čtvrtí knize) je vidět, jak se posouvá. Vystavět charakter a obecně postavu autorka zkrátka umí. 

Postupně se odhalují další skutečnosti a já se opravdu těším na další díl, který už mi tu čeká!

Za zaslání bych mockrát chtěla poděkovat samotné autorce - Renatě Štulcové!

Komentáře

Oblíbené příspěvky