Přečteno: Deníček psychiatričky

Autor: Anna Moricová
Počet stran: 240
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Cosmopolis
Anotace: Kniha podle oblíbeného blogu o radostech, zaškobrtnutích, peripetiích a boji s větrnými mlýny. A taky o tom, jak se z hledání univerzálního návodu na život, sem tam stane boj o přežití.

- Jak souvisí zírání na zadek mužům v MHD se studiem medicíny?
- Jak se ze zelinářky v Kauflandu stát psychiatričkou?
- Dá se využít studium psychiatrie při randění?
- Opravdu všichni pacienti lžou?
- K čemu je doktorce dobré tetování?
- Jak si udržet zdravou mysl i ve chvílích, kdy se zdá, že to nejde?
- Proč je dobré se občas trochu ztratit?
Žít život tak, jak bychom chtěli, je totiž někdy stejně jednoduché jako poskládat skříň podle návodu. S oběma rukama levýma. A poslepu.

Z mého pohledu...
Tahle knížka ke mně přišla jak na zavolanou. Vzhledem k tomu, že jsem ležela doma nemocná, na nic neměla náladu a klasický souvislý text jsem moc nezvládala, tohle byla ta pravá volba. Jak už název napovídá, jedná se o deník. Do ruky se vám tedy dostávají jednotlivé, kratší zápisky, navíc psané odlehčenou formou. U čtení si tedy skutečně odpočinete a zároveň můžete knihu odložit téměř kdykoliv, protože vás nečekají žádné dlouhé kapitoly.

Co vás ale čeká je spousta humoru a milá, uvolněná atmosféra. Skoro máte pocit, jako byste s autorkou seděli někdě u kávy a povídali si. 

Kniha je rozdělena na několik částí. V té první najdete zápisky z doby, kdy autorka ještě studovala. Přečtete si o prvním dnu na medicíně nebo o tom, jak je to vlastně s pitvami. Následuje mezidobí, kdy je autorka po škole a vlastně tak trochu tápe co dál. V poslední a zároveň nejdelší části se dozvídáme o životě psychiatričky. Jako čtenáři tak máme možnost nahlédnout pod pokličku tomu, jak vůbec psychiatrie funguje a s jakými případy se autorka setkává. Zároveň nás pouští trochu i do soukromí a máme tak možnost autorku trochu poznat i mimo prostředí psychiatrie.

Jestli hledáte nenáročnou, oddechovou knihu u které se pobavíte, tohle je ta pravá volba a mohu vřele doporučit!

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Cosmopolis!

Komentáře

  1. A já si ji nechala utéct. :/ Asi se po ní budu muset ještě jednou podívat. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky