Přečteno: Zimní pohádky

Autor: Dawn Casey
Překlad: Božena Hubená a Kamil Houska
Počet stran: 96
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Albatros
Anotace: Zima vždy byla časem vyprávění příběhů. Večery jsou dlouhé, venku je brzo tma a představivost se rozjíždí naplno… Uvelebte se u krbu s touto překrásnou sbírkou pohádek, které oslavují divy zimního období! Spolu s dětmi se vydáte do všech koutů světa a objevíte fantastické kraje pokryté ledem a sněhem – od Severní Ameriky přes Sibiř a Čínu až po Skotsko. A doprovázet vás budou kouzelné ilustrace, které z vašeho putování udělají nezapomenutelný zážitek.

Z mého pohledu...
Zimní pohádky nabízí 18 příběhů z různých částí světa. V knížce tak najdete pohádky z Norska, Skotska, Polska, Mexika, Číny nebo dokonce i Grónska. V knize si mimo jiné dočtete i příběh o Louskáčkovi, který doposud v dětských knížkách moc publikovaný nebyl (minimálně jsem ho nepostřehla) a většina z nás ho zná spíše díky baletnímu představení. 

Každá z pohádek má své vlastní kouzlo a odkazuje na zemi, ve které vznikla. Nahlédnete tak do různých kultur a přečtete si, jaké pohádky rodiče svým dětem vypráví. 

Velkým plus této knihy jsou její překrásné ilustrace. Přidám vám sem několik fotek, abyste se mohli podívat sami. Zkrátka co stránka, to nádhera. 

Myslím si, že tohle je jedna z knížek, které se budou objevovat letos pod stromečkem a není se čemu divit. Je krásná zvenku, zevnitř a najdete v ní zajímavé pohádky. Zároveň je to něco "trochu jiného" než klasické české pohádky a myslím, že i to by děti (a dospělé) mohlo zaujmout.




Knihu k recenzi mi poskytl Albatros Media, kterému tímto děkuji!

Komentáře

  1. Tak to vypadá nádherně. Myslím, že na pohádky člověk není nikdy moc starý... a tyhle, zvlášť když jsou i originální, mě lákají. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherně ilustrovaná knížka :D Pohádky se dají číst v jakémkoliv věku a nikdy neomrzí!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky