Přečteno: Ela a noční světýlka

Autor: Lucy Flemingová



Překlad: Petr Eliáš
Počet stran: 40
Rok vydání: 2022
Nakladatelství: Albatros
Doporučený věk: 4
Anotace: Podíváte-li se někdy pozorně na noční oblohu, možná koutkem oka zahlédnete drobounké zablesknutí. To je Ela. Maličká víla, která sbírá drobečky světla, aby díky nim mohla posvítit na cestu těm, co se ve tmě ztratili. Ela moc touží spatřit východ slunce, ale zdá se, že se jí sen nikdy nesplní – její křidélka jsou na to příliš křehká a paprsky by je mohly zničit. Pak se ale Elini kamarádi z lesa smluví, že víle pomohou její touhu splnit...

Z mého pohledu...
Ela je víla, která sbírá drobečky světla, aby s nimi svítila těm, co se ve tmě ztratili. Sama ale má tak křehká křidélka, že paprsky slunce by jí je mohly poničit a proto niky nespatřila východ slunce, i když by si to moc přála. Protože ale pomáhá všem kolem sebe, pro jednou se kamarádi rozhodnou udělat něco hezkého zase oni pro Elu. 

Do rukou se vám dostane krásně ilustrovaná knížka, jejíž obálka se navíc na slunci třpytí. Příběh je kratičký, zato má ale jasné poselství - kamarádi by si měli pomáhat. Věřím, že přesně to si děti z tohoto krásného příběhu o přátelství a vzájemné pomoci odnesou. 

Dospělý se v knize sice nedozví nic nového a věřím, že toto ponaučení nepotřebuje, zato si ale při čtení jistě užije pěkné ilustrace, kterých je v knize spousta. Zároveň moc hezky doplňují text a mnohdy přidávají i něco navíc, co nebylo řečeno a myslím, že se tak dají využít k dalšímu vypravování (ať už dítěte nebo dospělého).

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Tahle knížka mě zaujala taky loni před Vánocemi. Kupovala jsem jí dceři mojí kamarádky. Oni měli takové chudší Vánoce. Je rozvedená, hrozí jí exekuce a tak to bylo prostě takové to nutné minimum. No, jsem ráda, že se snad do takové situace nikdy nedostanu. Nedovedu si představit být s dítětem na krku a ještě řešit tohle.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky