Úlovky z knihovny #3

Ahoj všichni!
Vítám vás u dalších úlovků z knihovny. A opět klasicky, mám jich víc, než jsem chtěla, ale to už je u mě asi celkem normální. Celkem tu mám 7 úlovků, původně jsem si říkala že 5 je maximální počet, ale moc to nevyšlo, no. 😂
Pojďme se tedy podívat, jakým knížkám jsem poskytla dočasný domov.




1) Drama- komiks (Raina Telgemeierová)
Callie miluje divadlo. A když se na její škole začne připravovat divadelní představení, neváhá ani minutu a přihlásí se. Sice nebude hráthlavní roli, ale je pevně odhodlaná vytvořit ty nejlepší kulisy, jaké kdy stále na prknech, která znamenají svět. Ale jak se zdá, co se může pokazit, to se pokazí – vstupenky na představení se neprodávají, kulisy jsou mírně řečeno všelijaké a herci se mezi sebou navzájem nesnesou. A k tomu se v okolí Callie vyskytuje až podezřele mnoho kluků, kteří jí řádně zamotají hlavu.
Tato kniha je první, kterou jsem z této hromádky knížek už přečetla. Autorka opět nezklamala, a i když to je komiks pro mladší čtenáře, moc se mi líbil. Brzy se můžete těšit na recenzi :)

2) Zpovědi podezřelé (James Patterson, Maxine Paetrová)
TANDY ANGELOVÁ je mimořádně inteligentní, krásná, nadaná a bohatá. A také pravděpodobně poslední, kdo viděl rodiče naživu. Je ale vrah?

HARRISON ANGEL je dvojče Tandy, mimořádně nadaný a úspěšný klavírista, ale pro rodiče byl i tak vždycky spíše zklamáním. Je ale vrah?

HUGO ANGEL je jejich mladší sourozenec, ovšem už v deseti letech má neuvěřitelnou fyzickou sílu. A rodiče na něj vždycky byli stejně tvrdí jako na všechny ostatní. Je ale vrah?

MATTHEW ANGEL je ze všech sourozenců nejstarší. A také je největší hvězdou amerického fotbalu. A i on má víc než jeden důvod, proč by měl nenávidět své rodiče. Je ale vrah?


3) Barva kouzel (Terry Pratchett)
Ve světě, který leží na krunýři obrovské želvy, se vydává na cestu rozverná, temperamentní a neuvěřitelně výstřední výprava. Setkáte se s lakomým a naprosto neschopným čarodějem Mrakoplašem, naivním turistou Dvoukvítkem, jehož zavazadlo za ním běhá jako pes na stovce malých nožiček, s draky, kteří existují, pokud na ně opravdu věříte, a samozřejmě dojdete až na okraj této podivné planety. 


4) Eden (Helen Douglasová)
Eden Anfieldová zbožňuje záhady, a když se na škole objeví tajemný nováček Ryan Westlans, úplně ji to pohltí. Ryan je nápadně hezký, sportovní typ, má nezařaditelný přízvuk (je Američan, Kanaďan, nebo snad Jihoafričan?) a působí neuvěřitelně sympaticky. A ačkoli mu nadbíhají školní krasavice, začne se zajímat hned od začátku právě o Eden. Ta si však brzy všimne drobných nesrovnalostí- Ryan má v některých oblastech mimořádné znalosti, ale jinde zase podivné mezery. Jak to, že nezná pizzu a nikdy neslyšel o Hitlerovi? Teprve když u Ryana doma náhodou najde životopisnou knihu svého nejlepšího kamaráda Connora, datovanou více než o půl století později, kterou napsal již jako starý muž, začne jí docházet, že Ryan možná přišel z budoucnosti... Když se svým objevem na Ryana vyrukuje, zjišťuje, že na ni čeká velmi důležitý úkol, a ona právě málem zničila jeho jedinou šanci na úspěch...


5) Opak starostí (Benny Lindelauf)
Na konci Mourovaté Sahary stál dům. Nebyli jsme první, kdo se sem nastěhoval či kdo tomu domu dal jméno. Ještě jsme nic nevěděli o Trnůvce za Hradbami ani o Šárovi Špuntíkovi. Ale kdyby toho dne nefoukal tak silný vítr, mohli jsme slyšet, jak si spolu povídají, chrastíce přitom kostmi hluboko pod zemí...
Dům U Devíti otevřených náručí, jak ho Boonovi pojmenovali, stál osaměle daleko od všech stavení až na konci cesty u hřbitova. Každý se mu zdaleka vyhýbal. Kdo by taky chtěl bydlet v domě, který přinášel smůlu? Tady končil svět. Kéž by tak dům splnil sny Tatiho a konečně se jim začalo dařit. Kéž by život na konci světa byl pro malou Jes, Muulke a Fing lepší než dosud. Dočkají se konečně "opaku starostí"?

6) Věčné mládí (Alix Girod de l´ Ain)
Mládí je jako virus, který napadá současnou společnost
Být mladý se vyžaduje v profesi i v soukromém životě. Když hrdinka Alice zjistí, že ona a její manžel začínají vypadat jako "přátelé rodičů" za jejího dětství, vyděsí se a okamžitě nastolí omlazovací kúru. Předepíše sobě i manželovi posilovnu, dietu, psychologický koučing, změnu šatníku, změnu slovníku... Zkrátka se musí radikálně omladit. Zakrátko si ale všichni všimnou, jak se dvojice změnila, ale je tato honba za věčným mládím, vyvolávající řadu humorných situací, opravdu to, oč by měl člověk usilovat?

A to nejlepší nakonec...
7) Čáry života (Veronica Rothová)
Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.

Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?


Četli jste některou z těchto knih? A která vás zaujala nejvíc?

Komentáře

  1. Pěkné úlovky. Eden je oblíbená kniha mojí dcery. Čáry života právě čtu a líbí se mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eden mám už podruhé, poprvé jsem to nějak nestihla, tak snad tentokrát ano... Čáry života také právě čtu :)
      N.

      Vymazat
  2. Včera byla akorát akce na ereading.cz, kde byly cooboo knihy za polovinu a tak jsem si pořídila Čáry života jako eknihu, ale co jsem přečetla pár stránek, vůbec jsem se v ději nedokázala orientovat a už vůbec se soustředit na čtení... Tak jen doufám, že se to v průběhu změní, jinak budu hodně zklamaná :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě teď Čáry života čtu... Mám přečtených asi sto stran a zatím mě to celkem baví, tak uvidíme. Že by to byla kniha, která mě přesvědčí o tom, že bych měla číst fantasy? :D
      N.

      Vymazat
  3. Krásné úlovky! :)
    Také jsem do knihovny nedávno napochodovala a "pár" si jich odnesla :D
    Každopádně Eden jsem vloni ulovila v LK a jsem na ni fakt zvědavá, tak snad se k ní brzy dostanu :)
    Čáry života mám teď nově na čtečce a opět platí velká zvědavost :)
    Užij si čtení a měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář!
      Čáry života už mám přečtené a za mě naprosto super! Brzy bude recenze :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky