Přečteno: Audrey se vrací

Autor: Sophie Kinsella
Počet stran: 268
Nakladatelství: BB/art
Rok vydání: 2015/ překlad 2015
Anotace: Čtrnáctiletou Audrey spolužačky krutě šikanovaly, proto ji už řadu měsíců vězní doma strach. Lépe se cítí jen ve tmě, nebo alespoň za tmavými brýlemi. Léčí se u doktorky Sarah, ale k návratu do normálního života má stále daleko. Změna přijde nečekaně – se sympatickým kamarádem jejího staršího bratra Linusem. Audrey totiž zjistí, že právě s ním dokáže mluvit o svých obavách a psychických problémech jako s nikým jiným a hlavně kvůli němu se opět odváží mezi lidi- i když jejím prvním „vítězstvím“ je pouze společná kratičká návštěva kavárny Starbucks. Zůstane však pouze u přátelství? 
Až když je Audrey o hodně líp, uvědomí si, že krize, kterou prochází, nezměnila život jenom jí, ale také jejím milujícím rodičům a dvěma svérázným sourozencům, což je o důvod víc, aby se snažila nemoc definitivně zahnat.

Z mého pohledu...
Hlavní hrdinka Audrey bojuje s nelehkým úkolem, musí se naučit znovu komunikovat s
lidmi. Ptáte se proč s nimi přestala mluvit a vůbec nevychází ven? Audrey si prošla drsnou šikanou od svých spolužaček. Od té doby se léčí u doktorky Sarah, do školy nechodí a kdykoliv k nim domů někdo přijde, udělá vše pro to, aby s ním nemusela být v kontaktu. Nesmím zapomenout ani na to, že Audrey se cítí bezpečněji v tmavých brýlích a proto je skoro nikdy nesundavá. Další výraznou postavou je její máma. Ta je podle Audrey závislá na Daily Mailu a až přehnaně hlídá, co kdo právě dělá. Obzvlášť pakliže jde o počítačové hry. A tím se dostáváme k Frankovi, bratrovi Audrey, který je závislý na počítačových hrách. A právě jeho kamarád Linus je pro tuto knihu klíčovou postavou. Abychom to měli kompletní, Audrey má ještě mladšího bratra Felixe. Ten ale není nijak výraznou postavou, stejně jako jejich táta. Teď už ale zpátky k Audrey.
Doktorka Sarah se rozhodla pokročit v léčbě a přimět Audrey mluvit s lidmi. Dá jí za úkol natočit dokument, a ten nás provází celou knihou.
Co se ale stane, když se Linus rozhodne jít za Audrey, mluvit s ní a pokusit se jí pomoct?
Moc se mi líbí autorčin styl psaní, kniha je velmi čtivá a chvilkami je to trochu jako číst scénář, když zrovna Audrey natáčí. Hodnotím 80 %, které si podle mě opravdu zaslouží. Doporučuji přečíst!


Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky