Přečteno: Jsem romantik, ale léčím se

Autor: Leah Konenová
Počet stran: 264
Rok vydání: 2016/ překlad 2017
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Gael vždycky věřil, že pravá láska existuje. Teď se s ním ale rozešla holka, rodiče se rozvádějí a on začíná pochybovat. Dokonce samotná Láska uznává, že tady něco zanedbala, a tak mu pošle do cesty úžasnou dívku, která má jeho romantickou duši zachránit. Bohužel však zapomene, že její hlavní protivník - nečekaný zvrat - má s Gaelem své vlastní plány. Dokáže Láska zachránit situaci, nasadit své nejsilnější zbraně, porušit svá vlastní pravidla a nasměrovat Gaelův osud tam, kde ho chce mít? 

Z mého pohledu... 
První, čím vás kniha zaručeně zaujme, je krásná obálka. Hned potom si přečtete anotaci a je vám jasné, že tuto knihu si prostě musíte přečíst.

Hned ze začátku nutno dodat, že se nejedná o žádnou složitou knihu s hlubokými myšlenkami. Jde vlastně o naprosto jednoduchý, ale skvělý příběh. Anotace je poměrně kratičká a tak to trochu rozvedu. Gael ze začátku knihy chodí s Anikou. Během prvních 20 stran ale zjišťuje, že jeho přítelkyně se tajně vídá s jeho nejlepším kamarádem. A nejenom to. Poměrně jednoduše, ale přesto bolestivě se rozchází. A tady se toho ujímá Láska. Úmyslně píšu Lásku s velkým písmenem na začátku. V tomto příběhu je totiž láska jako taková v roli postavy - vypravěče. Z citu se nám tedy stává někdo, kdo má na starost všechno, co se odteď v příběhu stane. A dál už to znáte - láska nastrčí Gaelovi do cesty další dívku. Bohužel tu ještě hraje roli zvrat, který trochu zamíchá karty. Dokáže nakonec Láska všechno zachránit a učinit tak Gaela šťastným?

Musím říct, že nastrčit Lásku jako vypravěče a postavu je geniální nápad. Chvilkami nám jen doplňuje své poznámky k příběhu, jindy má celou kapitolu sama pro sebe. Myslím, že právě to je věc, která knize dodává originalitu a svým způsobem i zvláštnost. Nutno dodat, že převážná většina poznámek Lásky je vtipná a proto se nemusíte bát, že by se jednalo o nějaké poučování. Mimo to si autorka i celkem dobře poradila s vážnějším tématem - rozvodem rodičů. Věnuje se převážně tomu, jaký dopad to má na děti - tedy na Gaela a jeho sestru.

Postavy v této knize jsou... řekněme jednodušší, nebo spíš ne nijak zvlášť propracované. V jiných knihách by mi to asi vadilo, ale vzhledem k tomu, že převážnou většinu příběhu vypráví láska, není to skoro žádnou roli.

Závěrem bych knihu chtěla doporučit všem, kteří si chtějí přečíst trochu jinou romantickou knihu, odpočinout si, nebo prostě potřebují nakopnout a uvědomit si, že všechno zlé je pro něco dobré. 

Hodnotím 80% a za zaslání knihy k recenzi mockrát děkuji nakladatelství Fragment. Knihu můžete zakoupit například na eshopu Albatrosmedia, tady

Komentáře

  1. Tak tuto knížku, si nutně musím přečíst 😍😍 miluju jednoduché, romantické příběhy 😘
    Jinak úžasná recenze 😃😃

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý příběh! Vypadá hezky na letní čtení, tak možná za rok :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka je nádherná a z tvé recenze je jasný, že bude nádherná i kniha. Vypraveč a postava v roli Lásky mi zní zajímavě, a jelikož jsem nevyléčitelná romantčka, tak myslím, že bude kniha pro mne jasná voba! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Je to zase něco trochu jiného, než ostatní zamilované knihy :)
      N.

      Vymazat
  4. Vypadá to pěkně :-) a Láska v roli vypravěče mě zaujala, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super recenze! Myslím, že hned po výplatě naklušu do knihkupectví a tohle bude jedna z mála knih, které si koupím. A ten název to bude kniha přímo pro mě! :))
    www.happygirlsue.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Určitě si knihu pořiď, stojí to za to :)
      N.

      Vymazat
  6. Můžu se zeptat kdo knihu přeložil?

    OdpovědětVymazat
  7. Nemám moc rád romantiku, ale když už romantiku, tak si dáme večeři k ní třeba fondue. Fondue máme velice rádi. Nedávno jsme si pořizovali nový "stroj" na fondue, podle jedné recenze, kterou jsem si přečetla na internetu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky