Přečteno: Tisíc polibků

Autor: Tillie Coleová
Počet stran: 352
Rok vydání: 2016/ překlad 2017
Nakladatelství: YOLI
Odkaz na ČBDB
Anotace: Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků může vydržet na celý život.
Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří.
Když se sedmnáctiletý Rune po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove, kde se v dětství spřátelil s krásnou Poppy, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ta největší bolest ho teprve čeká. 
Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.

Z mého pohledu...
Ze všeho nejdřív bych vás chtěla varovat. Až si knihu budete pořizovat (a to teda budete!), nečtěte to, co je napsané na zadní straně knihy. Anotace je uvnitř a zezadu je spoiler, který by vám vyzradil poměrně podstatnou věc, kterou se jinak dozvíte až v polovině knihy. Ono YOLI je na ukázky z knih uvedené na zadních stranách celkem expert, ale tentokrát se jedná o celkem podstatný spoiler.

Teď už ale k ději.
Když je Poppy osm let, dostane od babičky sklenici, ve které je tisíc srdíček, se slovy, že má začít nové dobrodružství a pokaždé, když dostane výjimečný polibek, popsat jedno srdíčko. A úkol je jasný - nasbírat tisíc dokonalých polibků. Když o tom Poppy poví svému nejlepšímu kamarádovi, neváhá a políbí ji. A tak začíná jejich velká a věčná láska. Ale opravdu se jedná o sladké navždy? Zlomový okamžik nastává ve chvíli, kdy je Rune donucen se na nějakou dobu odstěhovat do Norska. Zprvu si s Poppy každý den píšou a volají, poté ale Poppy přestane zničeho nic zvedat telefony a odepisovat. Bez jediné omluvy, bez udání důvodu. Po návratu ale Rune zjistí, že je všechno jinak.

Vzhledem k tomu, že tato kniha měla opravdu dobrá hodnocení, ani jsem nečetla anotaci a hned se vrhla na knihu. Na první pohled se vám může zdát, že se jedná jen o další letní slaďárnu bez hlubšího děje, to jste ale na omylu. Kniha vás vezme za srdce už od začátku a potom už se od čtení nebudete schopni odtrhnout. A skončíte jako já - o půlnoci, s knihou v ruce a rozsvícenou lampičkou.

Musím říct, že tato kniha je opravdu plná emocí. Málokdy se mi stane, že bych u knihy brečela. Tuhle jsem ale probrečela kompletně celou. Všechno, co je v knize napsané, je lehko uvěřitelné a až na malé detaily i ohromně reálné. Kromě toho je kniha ohromně čtivá a tak s ní nestrávíte více, než jeden večer. Přemýšlet o ní ale budete ještě dlouho.

Snad jediné mínus je věk postav. V knize je uvedeno, že hlavním hrdinům je sedmnáct, ale jejich myšlení a chování k tomu trochu nesedí. A to bohužel vidím a slyším všude a ode všech.

Knihu hodnotím 95% a doporučuji přečíst všem, kteří mají rádi zamilované příběhy. Připravte si ale horu kapesníčků, budete je potřebovat!

A na závěr otázka na ty, kteří už tuto knihu četli - máte tip na nějakou podobnou knihu? Pište do komentářů!
A vy, kteří jste knihu nečetli si moc nepročítejte komentáře, aby vás náhodou u tipů na další knihy nenapadlo, co se stane. Můžete mi ale napsat, jestli se na tuto knihu chystáte, nebo jestli jsem vás na ní nalákala právě já :)

Komentáře

  1. ach jo, už dlouho si ji chci pořídit, takže teď už je to jasné. Pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze, o knize jsem přemýšlela, ale pak jsme vybrala jinou. Teď ale přemýšlím jestli jsem neudělala chybu a knihu si ještě dopořídit... :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak zní jako příjemné sladké čtení s překvapením :) Ale dát spoiler na obálku, že se nestydí, to už je lepší nechutně tajnůstkařit jako u Ostrova lhářů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Yoli je celkem známé tím, že anotace dávají dovnitř a ukázky na obálku, ale tentokrát ta ukázka prozrazuje víc, než anotace...
      N.

      Vymazat
  4. Moc pěkná recenze :) Kniha mě také celkem láká :) Nejprve jsem od ní čekala jen odpočinkový romantický příběh, ale všichni si ji moc chválí, tak teď už čekám více .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, máš pravdu, úplně obyčejný romantický příběh to není :)
      N.

      Vymazat
  5. Moc hezky napsaná recenze. Musím si tu knižku přečíst ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě si jí přečti!
      N.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  6. Moc krásně napsané 💜💜
    Jinak mě knížka hodně zaujala a rozhodně si jí v budoucnu přečtu ☺☺

    OdpovědětVymazat
  7. Knihu jsem už přečetla a jsem z ní strašně nadšená. A nejsi jediná, kdo ji celou probrečel. Jako tip bych asi dala už starší knihu Zůstaň se mnou (která byla i zfilmována). Mimochodem má i druhý díl. Je to sice méně dobrá kniha, ale líbí se mi její pohyb v čase. To je asi vše, mimochodem máš moc pěkný blog :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím, mohu se prosím zeptat jak kniha dopadla?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky