Přečteno: komiks Riverdale

Autor: kolektiv autorů
Počet stran: 144
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Archie (jen doufám, že jsem to vyčetla správně)

Z mého pohledu...
Zdravím!
Dnes mám pro vás trochu speciální recenzi. Za prvé - je to komiks a za druhé - je v angličtině. Původně jsem tuto knihu (dá se komiksu říkat kniha?) vůbec recenzovat neplánovala už jen kvůli tomu, že recenze by byla hodně krátká a ne moc obsáhlá. Když mi ale knížka dorazila a já vám ji jako obvykle ukazovala na instastorie (pro můj instagram stačí kliknout tady), strhla se doslova lavina zpráv a dotazů. Na většinu už jsem sice odpovídala na zmiňovaném instagramu, ale rozhodla jsem se to celé shrnout i sem na blog.

Předem chci říct, že asi nemá cenu si knížku pořizovat, pakliže jste neviděli seriál Riverdale. Komiks totiž zachycuje momenty, které v seriálu nebyly a doplňuje tak některé detaily. Je to takové nahlédnutí mimo záběr. Někdo něco udělá, poté odejde a divák se přesouvá jinam za jinými postavami. V komiksu ale dále sledujeme, co se stalo po tom, co postava odešla.
Úplně na začátku najdete stránku textu, kde autoři vysvětlují proč a jak vlastně komiks vzniknul a pár základních informací.

Poté už se střídají jednotlivé kapitoly z pohledu různých postav. Nutno dodat, že nemůžete čekat nějaké podstatné srhující informace k celému ději. Primárně se všechno dozvíte v seriálu a informace z knihy jsou spíše takové dovysvětlení a dokreslení detailů. Takže jestli jste perfekcionista jako já...
Mimo to každou kapitolu ilustroval někdo jiný, takže se mění styly kreslení, což dělá knihu zajímavější a upoutá to čtenářovu pozornost. Na konci ještě najdete "bonusy", jako například ukázky vývoje kresby postav z Riverdaleu a nebo ukázkovou kapitolu z komiksu Archie.

Knížku jsem objednávala na Bookdepository, ale koukala jsem se i na české stránky různých knihkupectví, nicméně nikde jsem na ní nenarazila. Jestli ji ale někde objevíte, dejte vědět do komentářů. Jinak ale na Bookdepository neplatíte poštovné, takže jediné mínus je čekání, než knížka dorazí, které bývá delší (kolem 14ti dnů, někdy i déle).

Co se formátu týče, není to ani obyčejná knížka, ale ani formát A4. Na výšku bych ji přirovnala k Šesti vranám. Kromě toho je z takového toho kvalitnějšího, těžšího papíru. Až mě skoro překvapilo, jak je knížka o 140 stranách těžká.

V této "sérii" bude vycházet i druhý díl (pravděpodobně to bude dost podobné). Na BD už jde předobjednat a měl by být dostupný za 38 dnů.

Na závěr přidávám pár fotek, ať se můžete povídat, jak knížka vlastně vypadá zevnitř.

A moje dnešní otázka - viděli jste seriál Riverdale? Kdo je vaše nejmilejší postava?




Komentáře

  1. Pěkná recenze. :) Seriál jsem neviděla a osobně komiks moc nevyhledávám. Takže asi nic pro mě. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za recenzi. Jsem velkým fanouškem seriálu, přestože jako třicetiletej drsnej bezpečnostní specialista nejsem asi cílová skupina :)) Moje oblíbená postava je Jughead. Nejspíš proto že se v něm dost vidím. Dokonce jsem sepsal rozbor seriálu ale byl natolik, asi temný, že ho náctiletá fanouškovská komunita odmítla.
    Komiks opravdu vypadá hlavně jako fanouškovská výplň. No proč ne, rád si ho někdy přečtu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky