Přečteno Psí rady pro šťastný život

Autor: Dave Barry
Překlad: Jakub Futera
Počet stran: 192
Rok vydání: 2018 / překlad 2019
Nakladatelství: Jota
Anotace: 
Dave Barry se pokouší poučit od svého psa Lucy, jak prožít život co nejlépe, tváří tvář překážkám a výzvám přicházejícím s životem po středním věku. Dave se probírá svými dospělejšími lety s milým humorem a nadhledem, od kapitoly „Najděte si nové kamarády“ (což se jemu samému nedaří, protože nedokáže překonat svůj odpor k lidem) až k „Nepřestávejte se bavit“ (kde popisuje své celoživotní členství v pochodové jednotce, která se zúčastnila mnoha přehlídek včetně Obamovy inaugurace.) Lucy Davea učí, jak žít v přítomnosti, jak se oprostit od denních strastí a jak se cítit dobře ve vlastní kůži.

Z mého pohledu...
Vzpomínáte si ještě na knížku Chovejte se jako kočka, která vyšla minulý rok? Má krásnou obálku, uvnitř jednoduché ilustrace koček a díky malému formátu se vejde opravdu všude. Navíc se rychle čte, je vtipná a jestli jste milovníkem koček, je pro vás ta pravá. Já ji mimochodem recenzovala, takže jestli si ji teď nevybavujete, můžete mrknout na recenzi tady.

Podobný titul teď vyšel i pro milovníky psů.
Autor Dave Barry a jeho pes Lucy se nám snaží ukázat, jak žít život co nejlépe a nejšťastněji. Nechybí velmi osobitý styl psaní a spousta humoru. Navíc vše vysvětluje na příkladech, které se mu staly a pro čtenáře je tak jednodušší pochopit, co se nám snaží předat.

Předpokládám, že nám je vše jasné, že tato kniha vám nezmění život. Není to druhé Hygge, Lykke, Lagom a já nevím co ještě. Autor se vám ale pokusí ukázat trochu jiný pohled na svět a na jednoduchých příkladech vám ukázat, jak může být všechno snadné. Zkrátka bezstarostný psí život :)

Na konci ještě autor sám sebe oznámkoval podle toho, jak se mu daří každou ze sedmi rad dodržovat.

Jestli milujete psy, tahle kniha je pro vás jako dělaná. A pakliže nejste vyloženě milovníci psů, ale hledáte zkrátka něco vtipného a upřímného ke čtení, určitě po knize také sáhněte.

Za zaslání mockrát děkuji nakladatelství Jota u kterého si Psí rady pro šťastný život můžete zakoupit. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky