Přečteno: Kouzelnice

JEDNÁ SE O TŘETÍ DÍL SÉRIE - RECENZE MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY
Čtěte předchozí recenze:


Autor: Sebastien de Castell
Překlad: Peter Kadlec
Počet stran: 432
Rok vydání: 2018/ překlad 2019
Nakladatelství: Egmont
Anotace: V partii pokeru v tajemném saloonu dostane Kellenova mentorka Ferius Parfax neobvyklou kartu zobrazující mechanického ptáčka. Pro každého jiného by to byla podivnost, pro Argosanku to však znamená válku.

Kellen a Ferius následují mechanického ptáčka do Gitabrie, země úžasných vynálezů, Zde se shromažďují špioni z celého kontinentu, ochotní třeba i zabíjet, jen aby se ptáčka zmocnili. Jenže tento přístroj obsahuje ještě temnější tajemství – takové, které může rozpoutat válku, pokud ho Kellen a jeho zlodějský kočkoveverčák Reichis nedokážou včas odhalit.


Z mého pohledu...
Na další knihu Sebastiena de Castella jsem se neskutečně těšila! První dva díly byly skvělé a Reichis mi už začínal opravdu chybět.
Navíc jsem se na Humbooku mohla setkat s autorem a i během té chvilky jsem poznala, že je opravdu úžasný. O to více jsem se potom těšila na jeho další knihu. Mimochodem kdybyste si chtěli přečíst rozhovor, přidávám sem odkaz. Mrk mrk.

Každopádně ke Kouzelnici.
Reichis, Kellen i Ferius pokračují v cestě. Tentokrát se vydávají do Gitabrie, aby zjistili jaká nebezpečí by jim ještě mohla hrozit. Ve hře je také zvláštní karta zobrazující ptáčka na klíček, kterou získala Ferius. Spousta lidí by zabíjela, jen aby ji mohli získat.
Nebezpečí ale číhá na každém rohu.

Asi pro vás nebude překvapením když vám řeknu, že kniha byla zkrátka skvělá. Moc se mi líbí autorův styl psaní a stejně jako v předchozích dílech se stále něco děje, takže nudit se určitě nebudete. Na čtivosti přidávají i poměrně krátké kapitoly. Věřte, že "Ještě jednu kapitolu" v tomto případě řeknete opravdu hodněkrát, protože autor vás vtáhne do děje téměř hned a potom je těžké jen tak přestat číst a knížku odložit.

Příběh se tentokrát opravdu hodně posouvá a autor má velký obdiv za celý tento svět a postavy v něm. S postavami v sériích je občas trochu problém, protože jakmile je jednou poznáme, nepřichází už žádná nová vlastnost a mohou se nám rychle omrzet. Sebastien ale vždy něčím překvapí a to i v případě postav, u kterých se stále projevují nové vlastnosti a rozhodně nejsou nudné.

Od prvního dílu jsem se zamilovala a další knihou autor jen potvrzuje, jak skvěle umí psát!
Všechno ještě doplňuje naprosto nádherná obálka, ke které nemám snad jedinou výtku.

Kouzelnici a celou sérii Divotvůrce vám mohu vřele doporučit a pokud vás minula, rozhodně po knihách sáhněte. Věřím, že budete nadšeni.

Za zaslání mockrát děkuji skvělému Albatrosmedia!

Komentáře

Oblíbené příspěvky