Přečteno: Na obtíž

Autor: Colleen Hooverová
Překlad: Jana Jašová
Počet stran: 312
Rok vydání: 2017/ překlad 2019
Nakladatelství: Yoli
Odkaz na ČBDB
Anotace: Vossovy byste jen stěží označili za „normální“ rodinu. Žijí ve zrekonstruovaném kostele, máma, která se ještě nedávno léčila z rakoviny, bydlí v suterénu a otec je ženatý s její bývalou ošetřovatelkou. A pak je tu Merit.
Merit Vossová sbírá trofeje, které nevyhrála. Je to podivný koníček, pro ni má ale zvláštní význam. Když se vydá na garážový výprodej, aby pátrala po svém novém úlovku, místo trofeje tam narazí na Sagana. Jeho osobnost, humor a odzbrojující optimismus jí okamžitě učarují. Dalo by se skoro říct, že je to láska na první pohled. Dokud Merit nezjistí, že Sagan je tak trochu… zadaný. Samotářská Merit se po tomhle zjištění uzavře ještě víc do sebe. Jako by svůj život i svou podivínskou rodinu sledovala zdálky. Dokud neodhalí tajemství, které jí žádná trofej nikdy nevynahradí…

Z mého pohledu...
Všechny knihy od Colleen Hoover mají něco společného - je to hlavní téma, které se věnuje nějakému problému. Tentokrát se hlavní hrdinka Merit potýká především s problémy v rodině.

Vossovi žijí v zrekonstruovaném kostele - máma bydlí ve sklepě a otec je nově ženatý s její bývalou ošetřovatelkou. Pro Merit je každý den špatný a už si ani nepamatuje, kdy zažila něco pozitivního. Když má obzvláště špatný den, jde si koupit trofej. Je jedno, jak vypadá, nebo za co je - zkrátka sbírá trofeje.

Vypadá to jako další z horších dní, kdy si jde koupit trofej. Potká ale Sagana - už už to vypadá, že spolu zůstanou na věky věků, pak ale zjistí nemilou informaci - je to přítel její sestry, dvojčete.

Jsou tu ale tajemství, která se jen těžko dají s něčím srovnávat. A Merit nezbývá nic, než se s tím zkusit vyrovnat.

Na knihách od Colleen Hooverové je důležité si cenit témat, kterým se věnují. Autorka se snaží zaujmout čtenáře Young Adult, kteří možná prožívají stejný problém, jako některá z jejích postav, a daří se jí to skvěle. Současně se své postavy i čtenáře snaží navést k pomoci, která je někdy nezbytná a myslím, že tohle je něco, za co si zaslouží velké díky.

Stejně jako v její každé knize i tentokrát vystupovaly samé osobité postavy a děj vás vtáhne tak, že máte pocit, jako byste příběh prožívali společně s nimi. Stránky rychle ubíhají a najednou jste na konci ani nevíte jak. A naprosto vás to dostane. Celou dobu máte pocit, že příběh nějak skončí a když knihu dočtete a během posledních stran zjistíte, že je to celé jinak, po dočtení už pak zůstanete jen koukat a ještě nějakou chvíli nad knihou budete přemýšlet.

Colleen Hooverová je jedna z těch autorek, kterým zkrátka nemám co vytknout a její knihy mohu jedině doporučit!

Četli jste něco od Colleen Hoover? Která kniha je vaše oblíbená?

Komentáře

  1. Tuto autorku miluji! Nedavno jsem četla možná jednou a je to opravdu krásne cteni

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky