Přečteno: Deset let se ségrou

Autorky: Lucie a Nicole Ehrenbergerovy
Počet stran: 250
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: #Booklab
Anotace: Lucie a Nicole odjakživa dělají všechno spolu. Jsou to ségry a nejlepší kámošky. Jejich blog A Cup of Style nedávno oslavil deset let, a u té příležitosti nám o něm povyprávějí. Jak je vlastně napadlo blog založit? Jaké byly začátky? Co se po cestě pokazilo a co naopak vyšlo? Příběhy vyprávěné s upřímností, lehkostí a humorem čtenáře nejen rozesmějí, ale i dodají odvahu jít za vlastními sny. Blogerky připomínají, že není nad to přijmout pořádnou výzvu a nebát se se do všeho pustit po hlavě. Knihu doprovázejí půvabné ilustrace výtvarnice Barbory Svrčinové.

Z mého pohledu...
Myslím, že blogerky Nicole a Lucku z A Cup of Style zná pravděpodobně většina z vás. Jejich blog nedávno oslavil desáté narozeniny a k této příležitosti se holky rozhodly vydat i knížku, která popisuje jejich cestu.

V knize se střídají pohledy Nicole a Lucky, každá popisuje jiné události. Nestane se vám tedy, že byste četli to samé ze dvou různých pohledů, jak už to tak v některých knihách bývá. V několika kapitolách se dozvídáte přímo o blogu (Jak to začalo, I tohle se dá ukrást), v jiných píše každá za sebe o svých vlastních zážitcích (Americký sen. Nebo noční můra?, Na semestr v Anglii).

Knížka vás může v mnohém inspirovat a dodat vám odvahu jít si za svým snem. Přeci jenom - i holky jednou začínaly a rozhodně to nebylo jednoduché. A podívejme se, kde jsou dnes? Jestli potřebujete nakopnout nebo povzbudit v blogování, tohle je ta správná volba.

Zároveň to ale není nic složitého na čtení. Já ji přečetla za večer a když se podíváte na Databázi knih, všichni píšou to samé - oddechová knížka k odpolední kávě. A je tomu tak.

Nečekejte žádné tipy Jak být úspěšný. Zároveň nedostanete žádný návod na fungující blog nebo Instagram. Zkrátka a dobře v ruce držíte příběh dvou holek, co to někam dotáhly a touto cestou vám chtějí ukázat, že stačí jen chtít a nehledat výmluvy proč to nejde.

Mnohé z vás určitě zaujala také obálka. Podobné ilustrace najdete i uvnitř knihy, takže jestli se vám obálka líbí, budete spokojeni.
Mně se popravdě až tolik nelíbí, ale to je spíš věc názoru a je naprosto pochopitelné, že tento styl kresby se nebude líbit každému.

Tentokrát jsem se rozhodla vynechat hodnocení v procentech. Přeci jenom je to trochu jiný typ literatury a těžko bych zhodnotila postavy a příběh, když se jedná o realitu.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství #Booklab!

Komentáře

  1. Já tuhle knihu čtu, když jedu cestou do práce. Holky sleduji už od plného začátku. Je to skvělá motivace, jak vést blog a nevzdávat se svých snů. Mě se naopak obálka líbí :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že o holkách slyšel každý. :) Já osobně je nesleduju, ale když o tom tak přemýšlím, nedokážu uvěřit, že je to už deset let. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky