Přečteno: Kudy ke hvězdám

Autor: Jenn Bennettová
Překlad: Kristýna Vítková, Hana Netušilová
Počet stran: 336
Rok vydání: 2018/ překlad 2020
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: "Jen lesy, hvězdy... a kluk, který jí zlomil srdce."
Od loňského školního plesu se bývalí nejlepší kamarádi / teď úhlavní nepřátelé Zorie a Lennon snaží jeden druhému vyhýbat ze všech sil. Ale když se kempování s partou kamarádů tak trochu nepovede, ocitnou se uprostřed divočiny. Sami. Spolu. Co by se mohlo pokazit? Zatímco se ti dva noří hlouběji a hlouběji do severokalifornské divočiny, vyplouvají na povrch křivdy, chyby, tajemství i skrývané pocity. Kouzlo třpytivé noční oblohy a vůně lesů je silné, ale může mít tohle putování vůbec dobrý konec?


Z mého pohledu...
Lennon a Zorie bývali nejlepší kamarádi - dokonce to vypadalo, že mezi nimi bude něco víc. Teď se ale vzájemně nesnáší a vyhýbají se jeden druhému co to jde. 
Když se Zorie rozhodne jet kempovat s kamarády, ani ve snu by ji nenapadlo, že se k nim přidá i Lennon. O to horší je fakt, že kempování nevyjde podle plánu a oni dva zůstanou úplně sami uprostřed divočiny. Nezbývá jim nic jiného, než spolu nějak fungovat. Během toho ale vychází na povrch spousta věcí a oba zjišťují, že ne všechno bylo tak, jak se zdá. 

První do čeho se na této knize zamilujete bude stoprocentně obálka, která je zkrátka nádherná. Pokud vím, jedná se o původní českou obálku a pro porovnání přidávám i tu zahraniční. Osobně se mi víc líbí ta naše, jak jste na tom vy?
Poté, co knihu prolistujete, zjistíte, že uvnitř jsou navíc naprosto boží mapy. A teď se přiznejte, kdo ještě stále nemáte chuť si knihu přečíst?

Každopádně obálka a ilustrace nejsou jediná skvělá věc na této knize - i příběh totiž rozhodně stojí za to!

Nechci prozrazovat nic víc, než co je v anotaci, protože bych opravdu nerada spoilerovala. Mohu vám ale říct, že tohle zkrátka potřebujete. 
Autorka píše naprosto skvěle a i překladatelky odvedly výbornou práci, protože Kudy ke hvězdám se čte téměř samo. Děj ubíhá opravdu rychle a začtete se hned na začátku. 
Postavy jsou napsané opravdu dobře a věřím, že jak Zorii tak i Lennona si oblíbíte. Jejich vztah se pomalu vyvíjí a i když je předvídatelné jak to skončí, čeká je ještě náročná cesta plná hrbolů. Autorce se navíc povedl i popis prostředí národního parku, kterým putují, takže si čtenář dokáže představit, v jakém prostředí se hrdinové pohybují. 

Zajímavé je rozhodně i Zoriino nadšení pro hvězdářství, které se v příběhu postupně objevuje - proto ten název a myslím, že i obálka.

Na pozadí nechybí ani trochu vážnější téma ať už u Zorie tak i u Lennona.

Tohle je za mě jedna z TOP knih za letošní rok a rozhodně doporučuji přečíst!
Za poskytnutí knihy k recenzi mockrát děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Souhlasím, i mě na první pohled zaujala nádherná obálka, které si prostě nejde nevšimnout. :) Pokud je kniha stejně skvělá i uvnitř, což evidentně je, určitě si ji připisuji na seznam. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nedávno som knihu obzerala v Matinuse a upútala ma najmä vďaka naozaj krásnej obálke. Som rada, že obsahovo stojí tiež za to :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky