Přečteno: S láskou tvůj Santa

Autor: S. A. Domingová
Překlad: Veronika Trusová
Počet stran: 240
Rok vydání: 2019/ překlad 2020
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Už jsou skoro Vánoce, ale Angel neslaví – má moc práce se školou, a navíc ještě organizuje benefiční akci na pomoc místnímu hospici. Parťákem při plánování se ji stane Caspar – kreativní, zábavný a pohledný spolužák, který je ale naprosto nespolehlivý. Díky bohu za tajného Santu, který jí posílá dárečky včetně ručně vyráběného adventního kalendáře! Angel by dala cokoli za to, aby zjistila, kdo je její tajný obdivovatel. Adventní kalendář ji vyzývá, aby riskovala a otevřela své srdce. Dokáže to?

Z mého pohledu...
Angel je jednou z "těch" vzorných studentek. Připravuje se na přijímací zkoušky, naplno se věnuje škole a navíc ještě pomáhá organizovat benefiční akci na podporu místního hospicu. Pomáhat jí má Caspar, který je jejím naprostým opakem. Sice je kreativní, zábavný a pohledný, ale zároveň je značně nespolehlivý, což Angel práci zrovna dvakrát neulehčuje. 
Má ale svého tajného  Santu, což je součást školního projektu, kdy si každý náhodně vylosuje jméno někoho, komu pak vymýšlí dárek k Vánocům. Angel od něj dostane ručně vyráběný adventní kalendář, ve kterém jsou různé výzvy a úkoly, které má každý den splnit. 

Předem říkám, že od této knihy nemůžete čekat nic víc, než milý, vánoční příběh. Od začátku vám bude jasné, jak to skončí, tudíž se žádného překvapení nedočkáte.

Jestli ale hledáte vánoční knížku, která bude nenáročná na čtení a děj bude rychle utíkat, tohle je ta pravá. Navíc ji, jak je vidět na obálce, můžete číst jako takový adventní kalendář (kapitoly jsou totiž nadepsány jednotlivými dny), takže na prosinec naprosto ideální čtení.

Postavy si pravděpodobně dlouho po dočtení pamatovat nebudete, Angel i Caspara jsem si ale dokázala oblíbit a vcítit se do nich. S Angel jsem ale měla trochu problém ohledně jejího věku. Připravuje se na přijímačky na vysokou. Sice chápu, že systém vzdělávání v Anglii je trochu jiný a tím pádem mohla být o něco mladší, než kdyby šla na vysokou u nás, stejně mi to ale nesedělo a to především kvůli jejímu oslovování rodičů stylem "maminko, tatínku". Naprosto chápu, že někdo to tak má a rodičům takto říká i v dospělosti, v příběhu to ale místy působilo tak, jako by Angel bylo třeba 12-13 let. 

Jinak se mi celý příběh líbil, i když byl opravdu jednoduchý a celkově knihu hodnotím 70 %. Nic moc od ní nečekejte, zkrátka si jen užívejte vánoční atmosféru, a budete spokojeni.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Tématické knihy k určitému ročnímu období mám moc ráda. Vypadá to na milou oddechovou knihu. :) Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky