Přečteno: Město duchů

Autor: Victoria Schwabová
Překlad: Elizabet Kovačova
Počet stran: 296
Rok vydání: 2018/ překlad 2020
Nakladatelství: #Booklab
Anotace: Od toho dne, co se Cassidy málem utopila (no, ona se vlastně utopila, ale nerada na to vzpomíná), dokáže odtáhnout Závoj, který odděluje živé od mrtvých... a vstoupit do světa duchů. Dokonce její nejlepší kamarád Jacob je duch. Už tak je její situace dost na pováženou. A to se ještě zhorší.

Když se její rodiče pustí do natáčení televizního pořadu o nejstrašidelnějších místech na světě, zamíří všichni i s Jacobem do skotského Edinburghu, kde se místní hřbitovy, hrady a tajné uličky jen hemží neklidnými duchy. A tehdy Cassidy potká Laru, dívku, která má stejný dar jako ona, a zjistí, že se toho má o Závoji – a sama o sobě – ještě hodně co učit. A bude se muset učit rychle, protože Město duchů je daleko nebezpečnější, než by myslela.

Z mého pohledu...
Hlavní hrdinka Cassidy má zvláštní schopnost - dokáže odhrnout tzv. Závoj, který odděluje svět živých od světa mrtvých. Dokáže tak nahlédnout nebo dokonce i vstoupit do světa duchů. Možná právě proto je její nejlepší kamarád, Jacob, duch. 

Její rodiče k nadpřirozenu mají blízko a díky tomu se pouští do natáčení pořadu o nejstrašidelnějších místech po celém světě. Vydávají se proto, společně s Cassidy, do Edinburghu, kde prochází všechna děsivá místa. Cassidy tam potkává Laru, která má podobný dar jako ona. Je ale mnohem zkušenější a proto se ji snaží  naučit co nejvíce věcí. Cassidy zároveň zjišťuje, že Závoj dokáže být mnohem nebezpečnější, než si myslela. 

Autorka přišla se skvělým nápadem, který využila naplno. Vymyslela  příběh, který je sice určený spíše mladším čtenářům YA, bavit ale bude všechny. Zároveň se do něj nesnaží nacpat spoustu akce, spíš si hraje s tajemnem, kterého je v příběhu spousta, a skvělou atmosférou.

Hlavní hrdinka není nijak propracovaná postava, popravdě jsem si ji ani nedokázala moc oblíbit, rozhodně mi ale nijak nevadila a celkově mi připadala sympatická. 

Celkově si myslím, že autorka začala sérii, která ma potenciál a jestli udrží stále stejnou kvalitu, moc ráda si přečtu i další díly a budu je doporučovat dál. V současné době už vyšel druhý a na rok 2021 je v plánu třetí díl a já doufám, že se je v Booklabu rozhodnou také vydat.

Hodnotím 80 % a doporučuji všem, kdo mají rádi tajemno a zajímá je příběh plný duchů.
Za zaslání knihy mockrát děkuji nakladatelství #Booklab!

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky