Knižní radůstky #5

Ahoj všichni!
Tak dnes jich tu mám osm... Znáte to, jdete do knihkupectví a najednou tam ty knížky tak smutně koukají.. Potom potkáte dvě mírně poškozené na knihcentru, a nakonec ještě vyjde čtvrtý díl vaší oblíbené série. A aby toho opravdu nebylo málo, ještě bylo vysvědčení a hned máme o tři víc.Možná radši ani neříkám, že devátá je někde na cestě mezi mnou a knihkupectvím.

Začneme asi tím knihkupectvím, kde jsem si pořídila tyto dvě krásky:

Běsnící světlo (Estelle Laureová)
Sedmnáctiletá Lucille nebojuje s příšerami ani superzločinci, ale i tak jí život naložil tíhu jako málokomu. Nebyla nikdy žádný suverén, a teď by se měla bez pomoci postarat nejen o sebe, ale ještě o malou sestru. Bude mít na všechny problémy dost sil a rozhodnosti? Teď vůbec není zvědavá na lásku, zvlášť ne na žádné komplikace - jenomže nejkrásnější chvíle v životě přicházejí v nejméně vhodnou dobu...


Uvnitř mé hlavy (Francesca Zappia)
Alex je "divná" alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom má jen vlasy červené jako kečup a fascinují ji živí humři v nádrži supermarketu, trpí paranoiou, že jí pronásledují komunisti, nebo že jí někdo otrávil jídlo. Trpí totiž schizofrenií a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, jedinou její jistotou je mladší sestra Charlie a Kouzelná osmička, dětská hračka, se kterou se často radí. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, aby měla jistotu, že nejsou jen jejím přeludem. Za přelud považuje nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy. Nevymyslela si ho náhodou? Proč by zrovna on měl mít o její společnost zájem?



Mírně poškozenými z knihcentra jsou:

Serafina a černý plášť (Robert Beatty)
Serafina vždy poslouchala svého tatínka a toulala se pouze po pozemcích usedlosti Biltmore. Ale i tam - v temných chodbách obrovského domu - bylo vždy co objevovat, jen si musela dávat pozor na to, aby nebyla spatřena. Nikdo z pánů domu o ní totiž nevěděl, protože se svým otcem údržbářem žila tajně ve sklepení.
Ale když začnou v usedlosti mizet děti, Serafina náhodou zjistí, kdo za tím stojí : hrozivý muž v černém plášti, který se po nocích toulá Biltmorem. Při děsivých zmizeních se Serafina spřátelí se synovcem majitelů, Braednem. Společně musí odhalit, kdo se za černým pláštěm skrývá, dříve, než polapí všechny děti žijící v usedlosti. Pátrání je ale přivede do zakázaného temného lesa. A teprve tam přijde Serafina na to, kým je, a zjistí, že jen ona může zachránit všechny děti v Biltmoru. Ale podaří se jí přemoci tajemného muže v černém plášti?



Rudá královna (Victoria Aveyardová)
Svět Mare Barrowé je rozdělen krví. Žijí v něm lidé s rudou krví a lidé s krví stříbrnou. Rodina Mare patří mezi Rudé, prosté a chudobou sužované občany, kterým je předurčeno sloužit Stříbrným, špičkovým válečníkům s božskými schopnostmi. Mare drobnými krádežemi pomáhá své rodině přežívat, ale když jejího nejlepšího kamaráda povolají do armády, vsadí všechno na jednu kartu, aby pro něj získala svobodu. Ovšem shodou neuvěřitelných okolností se sama ocitne v královském paláci mezi těmi, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Aby to Střírbní zakryli, je nucena hrát roli dávno ztracené a znovu nalezené Stříbrné princezny, která je zaslíbena jednomu z královských synů. Mare tak pomalu splyne se Stříbrným světem, což hodlá využít k spolupráci s Šarlatovou hlídkou, s vůdci Rudé revoluce. Brzo však pochopí, že se sílou a mocí je nebezpečné si zahrávat. Všanc totiž dává víc než jen své odhodlané srdce. 



Čtvrtý díl oblíbené série:

Dcera (Kiera Cass)
Princezna Eadlyn od malička stále poslouchala vyprávění o tom, jak se její rodiče potkali. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. A je jasné, že z přítomnosti 35 kluků ve svém domě není vůbec nadšená. Avšak i přes nátlak okolí je odhodlaná využít celé soutěže ke svým osobním cílům. Nebude ovšem nakonec láska silnější než rozum? A co vše je Eadlyn ochotna udělat pro dobro svých poddaných? 
ODKAZ NA RECENZI TADY


A nakonec vysvědčení...

Intr (Ladislav Karpianus)
Nečekej na vrátnou, než dostaneš klíče od svého pokoje! Otevři první stránku knihy a užij si naplno čtyři nespoutané roky svobodného studentského života. Staň se na chvíli stydlivou studentkou, poprvé zamilovaným druhákem, co se po večerce dobývá na holčičí pavilon, nedávno vyhozeným dredařem, nadějným profesionálním hráčem počítačových jer, svědomitým šprtem nebo pečlivou vychnou... Začti se do tohoto povídkového románu, aby ti postupně došlo, že hlavní postavou je někdo úplně jiný.
Intr. Prostor, který tě změní.


Espressologie (Kristina Springerová)
Sedmnáctiletá studentka Jane si přivydělává v malé kavárně jako baristka a časem vytvoří teorii, podle níž se charakter lidí pozná dle jejich oblíbené kávy. I jí samotné to přijde jako trochu bláznivý nápad, ale jen do doby, než dá dohromady několik párů, kterým to pak úžasně klape. V tu chvíli se z ní stává espressologická hvězda, k níž si chodí pro radu lidé z celého města. Ale dokáže Jane najít životní lásku i pro sebe, nebo bude jediná, komu se štěstí vyhne?


Trhni si (Andrea Kabeláčová)
Mia je sedmnáctiletá holka, která se na vlastní pěst protlouká životem. K tělu si jen tak někoho nepustí a pro drsné slovo nejde daleko. Když odejde od své nesnesitelné matky, začne žít v opuštěném domě s partičkou kluků, kteří jsou na tom podobně jako ona. Když mezi ně přijde nový spolubydlící, není z něj Mia zrovna nadšená. Hádky jsou na denním pořádku, ale postupem času se ukazuje, že na rčení ,,co se škádlívá to se rádo mívá" , možná něco bude...


A jak jste na tom vy? Taky nemáte knížek nikdy dost?

Komentáře

  1. Běsnící světlo a Uvnitř mé hlavy ti celkem závidím, taky bych si je chtěla pořídit :D Jinak jsem četla jak Rudou královnu, tak Trhni si!, i Espressologii. Ta Espressologie se mi vůbec nelíbila, uvidíme, jak se bude líbit tobě :D Jinak Dcera mi zrovna teď nedávno přišla na recenzi, hrozně se na ní těším :3 Imaginareum

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář!
    Espressologii už jsem přečetla, doporučila bych ji spíš mladším čtenářkám, řekla bych, že měla celkem předpokladatelný děj. Nicméně chystám recenzi.
    N.

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujala mě pouze Rudá královna, kterou si chci už nějakou dobu přečíst, ale ještě jsem se k tomu bohužel nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu jsem měla dokonce jednou z knihovny, akorát na ní nebyl čas, tak jí teď mám i doma, snad se k ní dostanu brzy. :)
      N.

      Vymazat
  4. Dcera mi včera taky dorazila. Uvnitř mé hlavy mě hrozně láká. A Rudou královnu jsem četla a je skvělá, snad se ti bude taky líbit. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super, děkuji tipy na nové knihy. Někdy tápu, co si přečíst, tak vždycky taková okénka vítám :)

    OdpovědětVymazat
  6. ,,Znáte to, jdete do knihkupectví a najednou tam ty knížky tak smutně koukají"

    Mám to úplně stejně, ale místo knížek to mám tak s oblečením :D prostě jdu, jen tak kouknout a tam sleva 50% tam 70%.. no a nekup to :D takže se umím vcítit do tvé situace s knihami :D mám kamarádku a tak to má stejně jako ty s knihami, takže je to taková moje osobní knihovna a díky ní si knihy kupovat nemusím, vždy si zajdu nějakou půjčit a po přečtení vrátím, což mi vyhovuje :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak si připadám, když všem kolem sebe doporučuji knížky...
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky