Přečteno: Lock a Mori

Autor: Heather W. Pettyová
Počet stran: 237
Rok vydání: 2015/ překlad 2016
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: 
Předtím, než se stali úhlavními nepřáteli, bylo mezi nimi něco mnohem silnějšího...
V současném Londýně se potkají dva výjimeční středoškoláci : Sherlock Holmes a slečna James "Mori" Moriartyová. Dohromady je svede vyšetřování jedné vraždy. 
FAKT: Někdo byl zavražděn v londýnském Regent's Parku. Policie nenašla žádné stopy.
FAKT: Mori a Lock by měli doma pilně studovat, ale místo toho se náhodou setkají na místě činu.
FAKT: Lock vyzve Mori, aby se pokusila vyšetřit případ dříve, než se to povede jemu. Mori jeho výzvu přijme.
FAKT: Přestože Mori přistoupí na Lockovo jediné pravidlo - že si předají jakoukoli informaci ohledně vyšetřování - má před ním tajnosti. 
POZNÁMKA: Někdy nemůžeme věřit ani těm, o kterých si myslíme, že je známe. A po tomhle případu už Mori možná nikdy nebude důvěřovat Lockovi. 

Z mého pohledu...
Mori a Lock jsou dva středoškoláci, které svede
dohromady obrovská náhoda. Naprosto omylem se potkají v parku, kde došlo k podivné vraždě. Sherlock chce předvést svoje schopnosti a možná i zaujmout Mori a proto ji vyzve ke hře. Hra, která má jedno pravidlo a jeden cíl. Cílem je vyřešit vraždu dřív, než ten druhý a pravidlem je, že oba musí mít ty stejné informace - nikdo nesmí nic zatajovat. Mori ze začátku neví, ale pak se rozhodne přistoupit na Sherlockovu hru.
Jenže Mori během vyšetřování narazí na něco, co se Sherlock nesmí dozvědět. Porušuje pravidlo a nechává si informaci pro sebe. Už od začátku je jasné, že Lock a Mori tvoří velmi zajímavý pár. Jak už to tak ve většině YA knížek je, ti dva spolu vůbec nechtějí mít nic společného, ale dohromady je sehraje "osud" nebo možná shoda náhod. Mori zjišťuje, že už nemůže věřit ani rodině... Zjistí nakonec, kdo je vrah?
Toto je jedna z těch knížek, o kterých mluví každý. Je velmi čtivá ,ale zápletka je od poloviny knihy celkem předvídatelná. Do příběhu se snadno začtete, ale neočekávejte žádný složitý děj. Řekla bych, že pakliže si chcete u knihy odpočinout a nemuset moc přemýšlet, tato je právě pro vás!

Komentáře

  1. Tuhle knížku jsem také nedávno četla :) Byla to příjemná oddechovka na odpočinutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, nic náročného. Někde jsem četla, že by snad měl být i druhý díl?
      Díky za komentář!
      N.

      Vymazat
  2. Tak tuhle knihu jsem nedočetla, protože mě vůbec nebavila, a to jsem od ní neměla žádné očekávání. No, prostě mi nesedla, ale někomu jinému se samozřejmě může líbit. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky