Přečteno: Odpusť mi. Megan

Autor: Abbie Rushtonová
Počet stran: 252
Rok vydání: 2015/překlad 2016
Nakladatelství: Yoli
Anotace:
Megan nemluví. Už několik měsíců...
A ani nemůže. Loni v létě se stalo něco hrozného a ona slíbila, že o tom nikdy nikomu neřekne. Trápí ji strašná vina. Přišla o kamarádku, odcizila se mámě a stala se terčem posměchu spolužaček. Nebýt Luka, neměla by už nikoho. A pak se na jejich škole těsně před závěrečnými zkouškami objeví Jasmine. Temperamentní, nádherná, upovídaná Jasmine. A chce se s Megan kamarádit. Díky ní připadá Megan život zase o něco barevnější. A nejen jí. Jasmine padne do oka Owenovi, za kterým pálí holky z celé školy. Jenže pak se kolem nich začnou dít zvláštní věci. Že by to byla náhoda? Nebo jim hrozí nebezpečí? Megan by ráda znovu mluvila. Ale bojí se. Protože jestli se jí hlas vrátí, bude to znamenat jen jedno. Pravdu. 

Z mého pohledu...
První, a nejpodstatnější věcí je, že Megan nemluví. A to od té doby, kdy přišla o svoji nejlepší kamarádku a slíbila, že nikdy nikomu neřekne pravdu o tom , co se v ten den stalo. Důležitým
zvratem
v Meganině životě je Jasmin, dívka, která se přistěhovala až z Kypru. Většina spolužáků se ani nesnaží s Megan komunikovat, to se ale o Jasmin říci nedá. Má mnoho vlastností, díky kterým by se mohla řadit mezi populární, ona si ale vybere právě Megan, za svou kamarádku. A obě začínají zjišťovat, že svět není tak pochmurný a tmavý, jak se na první pohled zdá.
Prozradí nakonec Megan své tajemství, nebo zjistí, že nic není tak, jak si myslela?
Jak už jste asi z fotky poznali, tuto knihu jsem měla s sebou v Itálii a nakonec jsem ráda, že jsem zvolila právě jí. Opět to není nic složitého na přemýšlení, na druhou stranu nemohu říct, že by byla nudná nebo jednosměrná. V první polovině se toho moc neděje, zato druhou polovinou nám to autorka všechno vynahradila a děj se odvíjí tak rychle, že se člověk nestíhá divit. Dle mého názoru určitě stojí za přečtení, pakliže hledáte něco oddechového třeba na odpoledne k bazénu :)

Komentáře

  1. Moc pěkně napsané :) Knížku jsem četla a je to skvělá oddechovka :) Na letní čtení :) Koukám na fotku, užij si dovolenou a hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za milý komentář, ta fotka je ještě z Itálie :)
      N.

      Vymazat
  2. Vypadá to zajímavě. Příběh vypadá opravdu zajímavě, nejspíš si ji koupím, až pojedu k moři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jako oddechová kniha na léto je ideální :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky