10 důvodů, proč by měl každý číst

Ahoj všichni!
Vítám vás u dalšího článku. Dnes to bude něco trochu jiného, než obvykle. Nejedná se totiž o žádnou recenzi, nebo knižní radůstky. Dnes tu mám deset důvodů, proč by měl každý číst.






1) Kniha se s vámi nikdy nepřestane bavit a neodsoudí vás
V dnešní době, kdy se všechno motá jenom kolem sociálních sítí, lidé trochu zapomínají na to, že podle profilovky na facebooku nemůžeme soudit jaký člověk je. Teda, asi můžeme ale je to trochu blbost. Vážně se s někým takovým chceme bavit? Co si radši pořídit knihu? Co si budem povídat, svazek papírů a magický příběh, který kniha ukrývá vás neodsoudí. Nikdy.

2) Díky knihám navštívíte tisíce míst
Pokaždé, když se začtete navštívíte nová místa, nové země i města. A to všechno levně a z pohodlí vašeho oblíbeného křesla na čtení.

3) Zapomenete na realitu
Díky příběhu, který vás do sebe vtáhne při čtení nemyslíte na každodenní stres, domácí úkoly, zkoušky...

4) Dává vám důvod si kupovat svíčky
Přece kvůli fotkám, ne? Nic nevypadá lépe než svíčka vedle knihy!

5) Je fotogenická
A vypadá skvěle na všech fotkách (na rozdíl ode mě 😂)

6) Slovní zásoba
Čtení vám rozhodně rozšiřuje slovní zásobu. A hodí se to i ve škole, když nevíte které i/y napsat, vzpomenete si, že už jste dané slovo někde (v knize) viděli a hned víte, jaké i/y je správně.

7) Levná zábava, která vydrží navždy
Když o tom tak zapřemýšlíte, za večerní kino pro dva zaplatíte víc, než za jednu novou knihu. A to ani nemluvím o tom, že existují obchody jako Levné knihy, kde seženete knihu za pár korun, nebo různé antikvariáty. Navíc jednou koupená kniha se dá číst třeba stokrát a pokaždé v příběhu naleznete něco nového, čeho jste si dříve nevšimli.

8) Vybere si každý
Dnes už existuje tolik žánrů a tolik knih, že by byl opravdu zázrak, kdyby si někdo nevybral žádnou knihu.

9) Odpočinek
Když už jsme u toho, u čtení si i skvěle odpočinete. Čtení nám navíc pomáhá si zkrátit dlouhou chvíli, úplně vypnout, nebo utéct do jiného světa.

10) Kniha se nevypne
Na rozdíl od e- knihy, kdy se vám čtečka může kdykoliv vybít. Kdo je taky pro papírové knihy ruku nahoru!

Hlavně to berte trochu s nadhledem a zasmějte se :)
Jaké jsou vaše důvody pro čtení?
Piště dolů do komentářů!



Komentáře

  1. Skvělý článek. Před nějakou dobou mě podobné téma napadlo, ale neměla jsem odvahu k napsání :) Souhlasím se všemi body, hlavně tou svíčkou a tím že knižní fotky jsou prostě nádherné. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Klidně zkus také napsat, ráda se mrknu :)
      N.

      Vymazat
  2. Jako velký čtenář, dávám palec nahoru :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tieto a veľa iných dôvodov... super článok :)

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pravdu, ale e-knihy majú tiež veľa výhod hlavne to, že na dovolenku nejdeš s nadváhou 20kg, zmestíš 200 kníh do malej kabelky a vždy si máš z čoho vyberať - pre začiatok :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já už jsem si knížku nepřečetla ani nepamatuju. I když čtu dětem, tak skoro ani nevnímám, co čtu, protože pořád přemýšlím nad všemi starostmi, co mám. Je to začarovaný kruh, protože si nedokážu odpočinout, takže nemám energii na problémy. Teď mi trochu svitla naděje, objednala jsem si Krupa Kratom , tak doufám, že mi pomůže, abych si konečně pořádně odpočinula.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky