Knižní radůstky - únor 2017

Ahoj všichni!
Vítám vás u dalších knižních radůstek, leden jsem vynechala, já vím, ale bohužel by článek vyšel až někdy v polovině února, a to už podle mě moc nemělo cenu. Také jsem se rozhodla, že tyto články budou (snad) pravidelně každý měsíc a nebudu čekat, až se mi tu nahromadí deset knih, jako minulý rok. Nicméně pojďme se podívat, jaké knihy se nastěhovaly do mé knihovny v únoru.




Štěstí na dosah (Irena Petříková)
Ireně se splní přání - společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi... Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí?
Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?
Na tuto knihu jsem koukala už celkem dlouho, ale protože to vypadá spíš na oddechové čtení a nic moc složitého, stále jsem jí odkládala, a když už jsem jí měla v ruce, stejně jsem si nakonec vybrala jinou. Nedávno jsem ale byla v Dobrovském, kde měli slevy a tuto knihu jsem tam sehnala za 49 Kč.


Dýchání pod vodou (Alex Flinn)
Zdálo se, že má všechno, že je jedním z vyvolených.
"Jmenuju se Nick. Jsem inteligentní, úspěšný, oblíbený, a hlavně bohatý. Jsem prostě frajer. Lidé si myslí, jak snadný mám život. Až na jednu věc. Když jsem potkal Caitlin, myslel jsem, že se všechny moje problémy jednou provždy vyřeší. Caitlin měla všechno, co jsem kdy chtěl - byla krásná, talentovaná a milovala mě. Najednou se všechno změnilo. Ještě teď cítím na své kůži její doteky, ještě pořád před sebou vidím její úsměv
Co je ochotný obětovat pro to, aby získal ztracenou lásku?
Opět úlovek z výletu do knihkupectví Dobrovský. Nemít na sobě velkou oranžovou cedulku hlásající slevu, pravděpodobně si jí ani nevšimnu. Ale za 49 Kč, nekup to.

Poslouchej! (Sarah Dessenová)
Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno - nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě na obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí ničí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky. 
Můj (Náš) druhý výlet za knihami byla vlastně jedna velká náhoda. Kdo mě sleduje na instagramu asi ví, že jsme byli s přítelem na výletě v Praze, v Království železnic a potom na obědě. Samozřejmě co se nestalo, potkali jsme levné knihy. Přesné ceny už nevím, ale platila jsem něco kolem 130 Kč za tři knihy (Poslouchej! Nepřítel v mé mysli a Marcelo ve skutečném světě). Mít tolik knih za tak nízkou cenu, to by potěšilo snad každého, nebo ne?

Nepřítel v mé mysli (Jill Hathaway)
Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost - během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně obládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo "naboural" do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?
Můj druhý úlovek z levných knih. Tato stála buď 39 Kč, nebo 49 Kč, teď si nejsem úplně jistá, ale každopádně tak i tak je to super cena a kniha vypadá velmi zajímavě.

Marcelo ve skutečném světě (Francisco X. Stork)
Marcelo Sandoval slyší hudbu, kterou nikdo jiný neslyší. Je to jeden z projevů psychické poruchy, kterou trpí. Celý dosavadní život chodil na školu pro žáky se speciálními potřebami, ale toto léto se jeho otec rozhodl, že musí poznat skutečný svět, a zaměstná ho ve své právnické firmě. Marcelo poznává, co je to zrada, zklamání, žárlivost, hněv i touha a láska, a učí se s tím vším vyrovnávat. Tato jedinečná kniha je příběhem o spravedlnosti i krutosti světa kolem nás a o tom, že každý může někdy zaslechnout hudbu své duše. 
Poslední úlovek z Levných knih. Tuto jsem chtěla už dlouho a když jsem jí tam našla, zastrčenou za ostatními knihami, nedokázala jsem odolat a musela si jí také vzít.

Siréna (Kiera Cass)
Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé, a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby…ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce. 
Poslední knihou za únor je Siréna. Tu už mám přečtenou a na recenzi se můžete podívat tady.

Jaké nové knihy máte za únor vy? 

Komentáře

  1. Pekné knižné prírastky, nečítala som síce žiadnu, ale niektoré poznám :-) Nad knihou Nepřítel v mé mysli som uvažovala, ale napokon som ju nekúpila, avšak možno po nej niekedy siahnem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Nepřítel v mé mysli má myslím i druhý díl, nebo nějaké pokračování, na to jsem také koukala :)
      N.

      Vymazat
  2. Knihy vyzerajú skvelo! O knihe Nepriateľ v mojej mysli som už čítala a je skvelá :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíc mě zaujalo to Dýchaní pod vodou ... Zajímavéé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ho začala číst, zatím to vypadá výborně, tak uvidíme :)
      N.

      Vymazat
  4. Pěkná kupečka. :) Štěstí na dosah jsem kdysi četla a moc mě neoslovilo, tak snad se bude líbit alespoň Tobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě. Říct mi někdo, že to bude o tom jak někdo přiletí do Londýna a potká tam čistě náhodou hned druhý den celebritu a ještě se spolu baví jako kamarádi a jako by se znali léta, tak si to snad ani nekoupím. Jedna z mála knih, které jsem v půlce odložila a neplánuji to dočíst. Za mě ne.
      N.

      Vymazat
  5. Moc pěkné přírůstky :) Láká mě Dýchání pod vodou a Siréna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Dýchání pod vodou mám zrovna rozečtené, vypadá to moc dobře a Sirénu už jsem přečetla. Oproti Selekci trochu zklamání, ale na druhou stranu je to autorčina prvotina :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky