Přečteno: Bez naděje

Autor: Colleen Hooverová
Počet stran: 384
Rok vydání: 2013/ překlad 2014
Nakladatelství: YOLI
Odkaz na ČBDB 
Anotace: Pravda vede někdy k větší beznaději než víra v lež.
Tohle zjištění čeká sedmnáctiletou Sky poté, co se seznámí s Deanem Holderem - možná jediným klukem, kterého provází ještě horší pověst než ji. S klukem, s nímž poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního setkání, ale hlavně ji dokáže zbavit citové otupělosti, kterou už začala považovat za součást své povahy. A vyvolat v ní vzpomínky na minulost... vzpomínky tak bolestné, že by si přála nechat je dál hluboko pohřbené. 

Sky podvědomě vycítí nebezpečí a snaží se udržovat si od Holdera odstup. Ten se ale nehodlá snadno vzdát. Dívka krůček po krůčku zjišťuje, že Dean Holder není vůbec tím, za koho ko považovala. A postupně odkrývaná tajemství vedou k otázce, kdo je vlastně ona sama...

Z mého pohledu...
Po přečtení knih "Odvrácená tvář lásky" a "Možná jednou" mi bylo jasné, že cokoliv co napíše Colleen Hooverová prostě potřebuji mít. A znáte to. To si takhle jedete koupit učebnice do Neoluxoru a tam akce 1+1 na YOLI. A na eshopu to samé. A tak si objednáte z eshopu, vyberete si knihu 1+1 a vyzvednete ty učebnice. A potom jedete domů, na zádech batoh plný učení a v ruce igelitku s devíti novými knihami. Z toho dvě učebnice - literatury, jak jinak. Následně přijdete domů, zahodíte batoh, jdete si nafotit svoje nové miláčky, ale bohužel je večer a vy už nestíháte číst. A tak si vezmete knížku "Bez naděje", vzorně si jí připravíte vedle školní tašky a hned druhý den ráno si dobrou polovinu přečtete v tramvaji. A cestou zpátky většinu druhé poloviny. A pak se hned pustíte do dalšího dílu. A zhruba tak nějak se stává, že máte přečtených 120 knih během necelých devíti měsíců...

Kniha vypráví příběh Sky, dívky, která žije se svou adoptivní matkou a nevěří v dobré vztahy a lásku. A jak už to tak bývá, Sky potká Deana Holdera, do kterého se zamiluje. Holder v ní probudí pocity, které ještě nikdy k žádnému klukovi necítila a Sky je zprvu nejistá, ale časem se tomu poddá a vypadá to, že už je všechno v pořádku a nic se nemůže stát. Ale bohužel se toho stane víc, než bychom čekali. A tak se stane, že díky Holderovi se Sky vrací vzpomínky, které byly skryté někde hluboko uvnitř. A jak už to tak u této autorky bývá, Sky zjišťuje bolestivou pravdu. Dokáže se s ní vyrovnat?

Už jsem to psala všude asi tisíckrát, ale stále si nemohu pomoct. Colleen Hooverová je pro mě tak trochu zárukou kvality a ani tentokrát nezklamala. V jejích knihách se nikdy nejedná jen o prvoplánovou romantiku a tato kniha není výjimkou. Opět mě dokázala překvapit a opět zjišťuji, že úmysly této autorky nikdy neprokouknu. A stejně jako u "Možná jednou" se ta největší událost a pravda odhalí až během posledních několika stran a nevím o nikom, kdo by v této části dokázal knihu odložit.

Taktéž se mi líbilo, jak jsou vykreslené postavy. Celá kniha je sice psaná z pohledu Sky, druhý díl je ale naopak z pohledu Holdera, takže se to hezky vyrovnává. Příběh je plný emocí a zvratů a mně nezbývá než knihu chválit a doporučovat všem kolem sebe.

Hodnotím 85% a doporučuji přečíst skutečně všem. A pakliže jste tuto knihu už četli, můžete mi do komentáře napsat váš názor, nebo si přečíst autorčiny další knihy (Možná jednou, Odvrácená tvář lásky, Ztracená naděje, Život jedna báseň)

Komentáře

  1. Díky moc za tip: D přidávam do seznamu co přečíst

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se kniha moc líbila, jen nevím jestli se chci pouštět do díla, kde je to z pohledu Holdera. Ale jinak kniha se četla dobře, myslím, že každý si tam něco našel :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky