Přečteno: Láska a štěstí


Autor: Jenna Evans Welchová
Překlad: Magdaléna Stárková
Počet stran: 248
Rok vydání: 2018/ překlad 2019
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Addie se vydává do Irska na šíleně okázalou svatbu své tety a doufá, že přitom konečně zapomene na to, co provedla - z čeho má teď zlomené srdce a cítí se kvůli tomu příšerně. Její bratr Ian ji však zapomenout nenechá a tak se neustále hádají, dokonce se i poperou, i když donedávna byli nerozlučná sourozenecká dvojka. Už aby byla na návštěvě v Itálii a mohla nechat všechny problémy a hádky s bratrem za sebou. Pak ale v zaprášené knihovničce v hotelu objeví zvláštního průvodce po Irsku, který jí pomůže konečně zapomenout na své starosti i Ianovy stížnosti. Plány na cestování se nečekaně změní a ona se ocitne v neuvěřitelně mrňavém autě spolu s bratrem a jeho hezkým irským kamarádem na cestě kolem smaragdového ostrova.

Při brouzdání mezi nekonečnými zelenými kopci, starými hrady a starobylými lesy doufá Addie, že se jí podaří zapomenout na zlomené srdce a zlepšit svůj vztah s bratrem. Pokud se ovšem cestou úplně neztratí…


Z mého pohledu...
Podobně jako v knize Láska a Gelato, i tentokrát hlavní hrdinka cestuje. Tentokrát se seznamujeme s Addie, která se vydává do Irska na svatbu. Zároveň se snaží zapomenout na událost, která jí zlomila srdce a tak trochu najít sama sebe. Situace ale nakonec nabírá úplně jiné obrátky a Addie možná čeká nejlepší léto ze všech! A nebo ne?

Po přečtení první knihy od autorky jsem byla nadšená a hodnotila jsem ji 80%. Od Lásky a štěstí jsem proto měla docela velká očekávání a to byla, myslím, chyba.

Nedá se říct, že by kniha byla špatná, to vůbec ne! Jestli hledáte čtení na léto a nebo si chcete teplé letní počasí připomenout i během sychravého podzimu, je to správná volba a atmosféru plnou slunce na vás rozhodně dýchne. Zároveň dostanete dobře napsaný příběh, který rychle ubíhá a nudit se určitě nebudete.
Nečekejte ale žádný velký spád nebo akci. Zápletka také není tak dobře vymyšlená jako v první knize a hlavní hrdinka mi popravdě byla docela jedno a žádnou vazbu jsem si k ní neudělala.

Příběh dobře poslouží jako čtení na jedno odpoledne, nic vám ale nedá a knihu po dočtení v klidu odložíte a sáhnete po další. Za mě byl první díl rozhodně lepší a knihu hodnotím 65%.

Za zaslání mockrát děkuji Albatrosmedia!

Komentáře

  1. Možná kdybys neměla vysoká očekávání způsovnené minulým dílem, líbila by se ti kniha víc. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky