Přečteno:Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech

Autor: Maja Säfströmová
Překlad: Kateřina Stupková
Počet stran: 112
Rok vydání: 2019/ překlad 2020
Nakladatelství: Albatros
Anotace: Věděli jste, že malé žirafy při narození padají z dvoumetrové výšky? (Auvajs!) Že malé koaly se zpočátku živí matčiným trusem? Že se mořští koníci nerodí mamince, ale svému tatínkovi? Nebo že veverčata mají mléčné zoubky stejně jako děti? Připravte se na koncentrovanou dávku překvapivých informací podaných s vtipem a lehkostí.

Z mého pohledu...
Vzpomínáte si ještě na Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech, který jsem recenzovala v říjnu? Jestli ne, stačí kliknout na název a můžete si přečíst celý článek. Jen připomenu, že se jedná o dětskou knížku, ve které je vždy na dvojstraně jedno zvíře a k němu jeden nebo více faktů. Věděli jste, že pštros neumí couvat? A že vydry se během spánku drží za tlapky, aby je neodnesl proud? Nechybí navíc ani nádherné, roztomilé ilustrace, které si zkrátka nemůžete nechat ujít.

Dneska bych vám chtěla představit druhý díl - Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech. Jak už asi z názvu tušíte, tentokrát se autorka zaměřila na zvířecí miminka, což znamená, že můžete očekávat ještě větší dávku roztomilosti.

V knize je několik faktů, které si myslím, že většina z vás zná (třeba že mořské koníky rodí samec), takže pro vás pravděpodobně nebudou ničím novým. Na druhou stranu je tu ale spousta věcí, které jsem nevěděla a myslím si, že většina čtenářů také ne.

Tušili jste třeba, že netopýři rodí mláďata zavěšeni hlavou dolů a pupeční šňůra potom funguje jako lano, po kterém mládě vyšplhá k matce?

Stejně jako v předchozí knize nechybí ani krásné ilustrace, které určitě zaujmou jak dětské, tak i dospělé čtenáře.

Myslím si, že obě dvě jsou skvělými knihami pro děti (nakladatel uvádí 5+). Obzvlášť v období, kdy zjišťují, jak svět kolem nich funguje a chtějí se dozvědět nové informace.

Zároveň jsem si ale jistá, že potěší i dospělé a každý si v ní najde něco, co nevěděl.

Knížky na sebe nenavazují, takže je jedno, v jakém pořadí je budete číst, případně jestli si třeba pořídíte jen jednu. Za sebe mohu každopádně doporučit obě dvě.

Jestli vás ilustrace zaujaly a chtěli byste pravidelnou dávku dalších, doporučuji sledovat autorku i na instagramu (tady).

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze. :) Sama bych hned měla chuť do knihy nahlédnout. Věřím, že malým zvídavým dětem se kniha bude moc líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář!
      Knihu na moje doporučení kupovala kamarádka a prý měla u dětí úspěch :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky