Přečteno: Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové

Autor: Robert Bryndza
Překlad: Ivana Skenderija
Počet stran: 320
Rok vydání: 2012/ překlad 2021
Nakladatelství: Cosmopolis
Anotace: Seznamte se s Coco Pinchardovou, představitelkou nové rom-com série od Roberta Bryndzy! Jaké to je, když po čtyřicítce začínáte úplně znovu? Je to sranda…
Coco Pinchardová byla až do vánočních svátků šťastná manželka a matka (před chvílí) dospělého syna, která si splnila svůj největší sen – vyšla jí první kniha.

U vánočního stromečku se měla sejít celá velká šťastná rodina a Coco se těšila, jaké skvělé věci jí další rok přinese.

A pak to šlo všechno do háje. Namísto vysněného šperku dostala Coco od manžela iPhone a za pár dnů je právě telefon skoro to jediné, co jí ze starého života zbylo. Z něj teď píše svým přátelům e-maily o tom, co se všechno v jejím „novém“ životě děje. A o tom, jaké to je, když si musíte život poskládat úplně jinak. Ještě že zbyl Coco nadhled a smysl pro humor...

Z mého pohledu...
Kniha mě na první pohled zaujala především tím, že je celá psaná v e-mailech. Ty jsou navíc psané jen z jedné strany, tedy z pohledu hlavní postavy Coco. Celý příběh tak vypráví pouze ona a ostatní postavy v příběhu vystupují jen skrze její vyprávění. V příběhu jsou navíc zveřejněny e-maily pouze ze strany Coco, nedostávají se nám tedy žádné odpovědi, kupodivu to ale vůbec nevadí a hlavní hrdinka s přehledem zvládá vše vyprávět sama a čtenář nemá pocit, že by mu chyběl nějaký další pohled případně by neměl dostatek informací. 

Coco Pinchardová v mnohém připomíná postavu Bridget Jones, takže jestli vás filmy o ní bavily, Coco Pinchardová je určitě tou správnou volbou. Coco je spisovatelka, které sice vyšla první kniha a splnila si tak svůj velký sen, to je ale vše, co se jí povedlo a zanedlouho se jí celý život obrátí vzhůru nohama. Vánoce s rodinou neproběhnou zrovna hladce, dárek od manžela také není zrovna ideální a netrvá dlouho a z původního života jí nezbývá téměř nic. Snad jen nový mobil, ze kterého píše přátelům e-maily o tom, co se jí zrovna děje.

Čeká vás skvěle napsaný tragikomický příběh plný humoru, který sice není nijak náročný nebo hluboký, ale ke knize skvěle sedí. Jestli hledáte něco, u čeho se zasmějete a odpočinete, tohle je ta pravá kniha. Zároveň mohu doporučit jako letní čtení, které budete mít za jedno odpoledne přečtené. 

Autor je u nás známý především skrze své thrillery a nečekala bych, že napíše tak skvělou a vtipnou oddechovku. Nemusíte se tedy bát, protože Robert Bryndza dle všeho dokáže psát i mimo svůj hlavní žánr a jde mu to výborně.

Hodnotím 75 % a za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Cosmopolis!

Komentáře

  1. Musím říct, že mě hodně překvapilo, když jsem zjistila, že autor napsal knihu v takhle odlišném žánru. :) Spojitost s Bridget Jones ale nezní vůbec špatně. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem byla překvapená, ale kupodivu to funguje a autor dle všeho dokáže psát i takto odlišné žánry :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky