Přečteno: Tunel kostí

RECENZE NA PRVNÍ DÍL ZDE.

Autor:
Victoria Schwabová
Překlad: Elizabet Kovačeva
Počet stran: 312
Rok vydání: 2019/překlad 2021
Nakladatelství: #Booklab
Anotace: Královna hrůzostrašných příběhů Victoria Schwabová přináší další napínavou zápletku, která zaručeně nadchne všechny milovníky fantasy.

I v druhém dílu série lovkyni duchů Cassidy Blakeovou pronásledují problémy... a to ještě víc než obvykle. Cass se svými rodiči (a samozřejmě i nejlepším kamarádem, duchem Jacobem) tentokrát zamíří do Paříže, kde Blakeovi natáčí další díly pořadu o nejstrašidelnějších místech světa. Bylo by fajn jíst jeden croissant za druhým a užívat si výhled z Eiffelovky, kdyby v podzemních katakombách nečíhalo děsivé nebezpečí. Když Cass omylem probudí mocného poltergeista, zjistí, že to není žádný obyčejný duch a zbavit se ho bude možná nad její síly, pokud včas nevymyslí, jak na něj. A času je zoufale málo...

Vydejte se s Cass do světa duchů, přízraků a zjevení a odhalte tajemná zákoutí světů, o kterých jste neměli ani tušení.


Z mého pohledu...
Stejně jako v prvním díle, i zde je hlavní postavou Cassidy Blakeová. Tentokrát se se svými rodiči vydává do Paříže, kde se natáčí další epizody seriálu o nejstrašidelnějších místech na světě. A to i přesto, jak romanticky Paříž působí. V podzemí se ale skrývá nebezpečí - Cassidy probudí poltergeista a zjišťuje, že ho nedokáže jen tak odvolat. Její dosavadní schopnosti nestačí a nezbývá než co nejrychleji přijít na to, jak ho poslat zpět do podzemí.

Předchozí knihu jsem chválila a u druhého dílu v tom budu pokračovat. Moc se mi líbí, jakým způsobem autorka zpracovává téma světa duchů. V předchozím díle to byli "obyčejní" duchové, tentokrát poltergeist, který je poměrně specifický. Z příběhu se dozvídáme, v čem je takový druh ducha jiný, jak se chová a proč tomu tak je. Je skvělé, že autorka rozšiřuje téma a nedrží se pouze u obyčejných duchů. Knize to tak dodá na zajímavosti a těším se, co se bude dít v dalším díle!

Cass jsem si oblíbila ještě víc, než v prvním díle. Sledujeme, jak se posouvá a získává nové a nové znalosti, zároveň máme další prostor pro to si ji oblíbit. Autorka napsala opravdu sympatickou hlavní hrdinku a já si nemám na co stěžovat.

Jestli se vám první díl líbil, mohu vám slíbit, že druhý je stejně parádní a rozhodně stojí za přečtení!

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství #Booklab!

Komentáře

  1. Tahle série mě docela láká. :) Původně jsem ji jen přešla, ale v poslední době se na mě hrnout pozitivní ohlasy ze všech stran... takže se na ní budu muset ještě jednou zaměřit. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky