Přečteno: Tři sestry

Autor: Heather Morrisová
Překlad: Eva Kadlecová
Počet stran: 352
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: CPress
Anotace: Navždy spolu, navzdory všemu. Od autorky bestselleru Tatér z Osvětimi.
Když byly Cibi, Magda a Livia malé, slíbily svému otci, že si zůstanou nablízku, ať se stane cokoliv. O několik let později Livii deportují do Osvětimi – a Cibi se k ní dobrovolně přidá. Jedině Magda se ještě nějakou dobu skrývá na rodném Slovensku, ale brzy také skončí ve vyhlazovacím táboře. Tváří v tvář smrti si sestry dají další slib: pokusí se přežít. A tak začíná jejich strastiplná pouť zničeným kontinentem, která povede až za novým životem v Izraeli.

Z mého pohledu...
Věřím, že Heather Morris znáte všichni velmi dobře a to především díky její knize Tatér z Osvětimi, která je bestsellerem doteď. Dneska se podíváme na její nejnovější příběh s názvem Tři sestry.

Cibi, Livi a Magda daly svému otci slib, že zůstanou spolu ať se stane cokoliv, vzájemně se podpoří a pomohou si. Následně je ale Livie deportována do Osvětimi a aby nešla sama, Cibi se k ní dobrovolně přidává. Jediný, komu se podaří uniknout je Magda, i když ne na dlouho a po nějaké době také končí ve vyhlazovacím táboře. A tak nezbývá nic, než se pokusit přežít.

Autorka nám opět přináší silný a emotivní příběh. Poukazuje na to, jak silné může být sesterské pouto a myslím, že častokrát jim právě to, že jsou spolu, pomohlo všechny ty hrůzy přežít. Vědomí toho, že tu musí být jedna pro druhou je drželo při životě a možná právě proto se nevzdávaly. 

Heather Morris ve svých knihách ukazuje sílu, odvahu a často i štěstí. Zároveň jako čtenář vnímám obrovskou odvahu. To všechno na pozadí dění v koncentračním táboře, kde je smrt na denním pořádku a to, že někdo přežije, je spíše zázrak. 

Pokud máte rádi autorčin styl vyprávění, hledáte zajímavou knihu se silným příběhem a zároveň chcete číst příběh podle opravdové události, tohle je ta pravá volba.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros Media!

Komentáře

  1. Knihy z válečného období moc často nejvyhledávám, ale tahle autorka mě docela láká. :) Moc pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky