Knižní radůstky - duben 2017 I Druhá část

Ahoj všichni!
Jak jsem slibovala, jsem tu s druhou částí knižních radůstek. Dnes tu mám zbylých devět knih, pořízených v dubnu. Zároveň mám na vás otázku. Jak asi víte, brzy bude Svět knihy. Já se tam chystám hned třikrát a je jasné, že si odnesu spoustu knih, ať už jsou to knihy z vlastního nákupu, nebo recenzní výtisky. Trochu si ale nevím rady, jak to udělat se články ze Světa knihy. Rozhodně s sebou beru foťák, takže bude článek s fotkami atd. Přemýšlím ale, jestli mám udělat zvlášť přírůstky ze Světa knihy, nebo to spojit zase na konci měsíce společně s květnovými radůstkami?? Budu moc ráda, když mi poradíte v komentářích, co je pro vás lepší :)
Teď už ale ke knihám.


Jako první tu mám takovou knihu/neknihu, kterou jsem si přála už dlouho.

Jedná se o knihu 14 000 důvodu ke štěstí (Barbara Ann Kipferová)
V této knize najdete seznam 14 000 věcí, které autorku udělaly šťastnou a rozhodla se je sepsat. Asi to není kniha na souvislé čtení, ale člověku zvedne náladu si přečíst několik důvodů, proč by měl být šťastný. Zatím jsem na straně 41 a nejvíc mě zaujaly tyto věci:
-vzácné a drahé knihy
- stát po kolena v pěně a ledové slané vodě
- jediná píseň, kterou umíte zahrát na kytaru
- kuřecí vývar
- soupravy na malování podle čísel


 Magický průvodce městem pod pahorkem (Pasi Ilmari Jääskeläinen)
Tato kniha pro mě byla další nutností. A bohužel i celkem zklamáním. Pustila jsem se do čtení a někdy kolem strany 30 asi přestala. Vůbec mě to nezaujalo a do čtení jsem se musela nutit. Věřím ale, že jednou budu mít tu správnou náladu a tuto knihu přečtu. Zatím ale putuje na hromádku opuštěných rozečtených knih. Promiň!

Anotace: Toto je bez nadsázky kniha, jaká tu nikdy nebyla. Autor bestselleru "Literární spolek Laury Sněžné" přichází opět s návykovým koktejlem magického realismu, detektivky, hororu a fantasy, ale tentokrát jde ještě dál a nabízí čtenáři příběh, který s ním bude žít ještě dlouho po otočení poslední strany. Šéfredaktor Olli Suominen vede středně velké nakladatelství, zaměřené na knížky pro děti a populárně-naučnou literaturu. Jeho poklidný život, plný práce i rodinné rutiny, se změní ve chvíli, kdy si založí facebookový účet. Ozvou se mu totiž nejen kamarádi z dětství, ale i jeho první láska, nyní slavná spisovatelka, jež mu nabídne svou novou knihu - "Magický průvodce městem". Citově okoralý Olli znovu zažívá probouzející se vášeň a posléze se ocitá před zásadním rozhodnutím. V době, kdy příprava rukopisu vrcholí a text se chystá do sazby, zasáhne jeho soukromí dramatická událost. Pouze na Ollim, bojujícím s vlastní amorálností a šrámy na duši, teď záleží, jak všechno dopadne. Šanci má jen jednu. Anebo?



Stačí jen chtít (Joelle Charbonneau)
K této knize dodám jen to, že se mi moc líbila. Nedávno totiž vyšla recenze, na kterou se můžete podívat zde. Mimochodem, tato autorka bude na letošním Humbooku, takže se moc těším, až si knihu nechám podepsat.

Psí poslání ( W. Bruce Cameron)
Kniha, o které už jste asi všichni slyšeli a mnozí jí i četli. Já viděla film a ten se mi moc líbil, takže jsem se rozhodla pořídit si i knihu. 

Anotace: Jeden pes se může narodit i několikrát za sebou, aby mohl čím dál lépe chápat člověka. Toho jednoho jediného, toho svého.
Hrdina této knihy přijde na svět jako toulavé štěně a jeho první pobyt zde není zrovna úspěšný. Potom hledá smysl života jako neposedný retrívr a po boku osmiletého Ethana se během společných dobrodružství učí, co všechno by měl zvládnout "dobrý pes". Jenomže ani tenhle pokus - jako hrdinného domácího mazlíčka - nemá dlouhého trvání. Když se narodí znovu, nosí v srdci jedinou touhu - znovu spatřit Ethana, kterého nadevše miluje. 
Citlivý a humorný příběh jedné psí duše v několika tělech, jenž nám připomíná, že láska nikdy neumírá, skuteční přátelé nás nikdy neopouští a každé stvoření má na světe svoje nezaměnitelné poslání.


Travel Bible (Matouš Vinš, Petr Novák)
Opět tu mám takovou knihu/neknihu. Jedná se o Travel bibli. Tato kniha obsahuje něco kolem 400 stran tipů a rad. Díky této knize byste měli zjistit, kde nejlevněji sehnat letenky, kolik málo věcí s sebou vlastně potřebujete, jak si přivydělat nebo třeba jak najít krásný hotel za pár korun. Když knihou listuji, koukám že tu je i něco o článcích na téma cestování, jak je psát atd.


Vincent (Barbara Stok)
Tento komiks jsem pořídila v knihcentru za 69 Kč. Není to sice žádná světoborná kniha, nicméně je hezky ilustrovaná a není to nic náročného, takže si u ní člověk odpočine. :)

Anotace: Složitý život Vincenta van Gogha je stále zdrojem inspirace pro mnoho lidí. V tomto grafickém románu, který napsala a nakreslila nizozemská umělkyně Barbara Stok, prožívá čtenář s malířem krátké, ale intenzivní životní období, kdy se van Gogh vydal na jih Francie.

Vincent sní o tom, že by v městě Arles založil pro sebe a své malířské přátele dům umělců. Ovšem musí se při tom potýkat s rozvíjející se duševní chorobou, která pak kulminovala notoricky známým incidentem, kdy si uřízl část ucha a musel být umístěn v psychiatrické léčebně. Naštěstí při něm po celou dobu stojí bratr Theo, který mu poskytuje stálou, nejen finanční podporu.

Vincent van Gogh byl zcela zaujatý svým uměním. Jeho názory na úspěch, nezdar či na to, jak prožít smysluplný život, jsou v kontrastu s naším současným světem, kde vládne individualismus a touha po penězích. 


My ostatní tu prostě žijem (Patrick Ness)
Tato kniha je druhým úlovkem z již zmiňovaného knihkupectví. Hned po dočtení "Volání netvora" mi bylo jasné, že musím mít i ostatní knihy tohoto autora a když jsem tuto knihu objevila ve slevě, bylo jasné, že jí musím mít.

Anotace: HIPSTEŘI. U vás ve škole je máte taky. Takoví ti týpci se SUPER ULÍTLÝM účesem, hadry z hrabáku a jmény z padesátých let. Jsou poměrně milí, nikdy nemluví sprostě, ale vždycky skončí jako VYVOLENÍ, když se objeví upíři, KRÁLOVNA vetřelců zatouží po ZDROJI VŠEHO SVĚTLA nebo tak něco. Jsou příliš cool na to, aby se snažili jen tak odmaturovat nebo při četbě poezie poslouchali cokoliv jiného než jazz. Vždycky se odehrává něco, v čem jsou za hrdiny. MY OSTATNÍ TU PROSTĚ ŽIJEM, vynechaní ze všeho se potloukáme kolem, tedy alespoň většinou. Když už jsme u toho, hipsteři se vysokého věku zpravidla nedožívají. Což musí být DOST NAPRD. 



Byla jsem tu (Gayle Formanová)
Předposlední knihou je Byla jsem tu od Gayle Formanové. Od této autorky jsem nějaké knihy četla a celkem se mi líbily, takže jsem se rozhodla dát šanci i této. A navíc má skvělou obálku 😁

Anotace: Cody a Meg spolu vyrůstaly téměř jako sestry. Byly nejlepší kamarádky, věděly o sobě všechno... nebo si to Cady alespoň myslela. Megan je totiž mrtvá. Spáchala sebevraždu. 
Zdrcené Cody zůstane jen hluboký smutek a plno nezodpovězených otázek, protože nemá nejmenší ponětí, co se muselo dít, aby to Meg donutilo k tak tragickému, definitivnímu činu. A co víc - jak je možné, že ona sama neměla nejmenší tušení, co kamarádka prožívá? Pouští se tedy do složitého rozplétání motivů, které Meg k sebevraždě přiměly. Postupně vycházejí najevo nové skutečnosti, s nimi se však vynořují i další otázky. Kdyby Meg věděla, jak její sebevražda zasáhne rodinu, spáchala by ji? A může vůbec člověk v tak bolestném stavu, kdy mu možnost, že si vezme život, připadá jako jediné řešení, pochopit následky svého činu?


Oko za oko (Jenny Hanová, Siobhan Vivianová)
A jsme u poslední knihy. Uff! "Všem klukům, které jsem milovala" byla příjemná oddechovka, stejně tak její druhý díl. Když tedy vyšla další kniha od této autorky, neváhala jsem. 

Anotace: Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lilia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného... tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám. 

KAT už má dost toho, jak ji její bývalá nejlepší kamarádka ponižuje. 

LILIA klukům vždy věřila, ale tomu je konec. Ne potom, co se stalo tohle léto. A rozhodně to nenechá jen tak. 

MARY ostrov před šesti lety opustila kvůli klukovi. Ale vrátila se a chce, aby ten, co jí kdysi ublížil, taky trpěl. 

Žádná z dívek by se sama nedokázala bránit, ale dohromady.. dohromady jsou schopné čehokoli. 


A kolik knih jste si v dubnu pořídili vy?

Komentáře

  1. Moc pěkné radůstky :) Psí poslání jsem si také koupila a Byla jsem tu je dobrá kniha :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Popravdě docela lituji, že jsem se první podívala na film, jelikož jsem z něj byla zklamaná... ale myslím si, že knížka by mě nadchnula více. Pozdě :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psí poslání? Já právě zatím viděla jen film, tak doufám, že se mi bude líbit i kniha...
      N.

      Vymazat
  3. Moc krásné přírůstky. Stačí jen chtít ti závidím, brzy si ji musím také pořídit, abych ji do Humbooku stihla přečíst. Já bych byla radši, aby si udělala přírůstky ze Světa knihy zvlášť. :)Jsem zvědavá co si tam koupíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář! A mimochodem ahoj, my se známe z instagramu, že? :)
      Stačí jen chtít je skvělá :)
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky