Přečteno: Láska a gelato

Autor: Jenna Evans Welchová
Počet stran: 258
Rok vydání: 2016/ překlad 2017
Nakladatelství: CooBoo
Anotace:  Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale rozhodně nemá náladu na pláže nebo slavné památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého tátu- Ale proč by měla poznat muže, který se za šestnáct let jejího života ani neukázal? Jediné, po čem Lina touží, je jet domů.
Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Luna najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren. Svět, který ji okouzluje a vede k tomu, aby odhalila tajemství, které změní vše, co si Lina myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě. 
Mnozí lidé jezdí do Itálie jen kvůli lásce a zmrzlině, ale někdy tam objeví mnohem víc. 


Z mého pohledu...
Asi to poslední, po čem po smrti své matky Lina touží, je setkat se se svým otcem, kterého celý život neznala. A aby toho nebylo málo, ještě za ním musí jet do Itálie. Snad jedinou pozitivní věcí je pro Linu deník, který kdysi psala její máma. A také Ren - kluk, kterého potká chvilku po příjezdu. Společně prozkoumávají Itálii a snaží se odhalit tajemství, které matčin deník skrývá. Lina velmi brzy pochopí, že život není jen o ztrátě blízké osoby a smutku, který prožívá. A když poprvé okusí chuť pravé italské zmrzliny a také trochu lásky, zjistí, že život má úplně jiný smysl, než doposud tušila.

Co se postav týče, jsou velmi realistické. Asi ze všech nejraději mám hlavní hrdinku Linu, která to sice v životě vůbec nemá jednoduché, ale vše zvládá jak nejlépe to dokáže, i když je často vidět, že to není lehké. Navíc se čtenář skrz deníkové zápisky může seznámit i s její maminkou, která se jeví jako velká sympaťačka, která má nejedno tajemství. Nesmím opomenout ani Lorenza, se kterým se Lina potkala už na začátku knihy a musím říct, že jsem si ho skutečně zamilovala.

Osobně mě knížka velmi mile překvapila. Očekávala jsem letní románek, který jsem dostala, ale to zdaleka není vše. Příběh má spád a kromě klasické romantické části obsahuje i Linino nejednoduché vyrovnávání se se ztrátou milované osoby a poznávání nové rodiny, přátel a míst. Na první pohled se kniha zdá celkem obyčejná, ale to rozhodně není. Rozhodně to není jen další z románků, na který po pár dnech zapomenete. Autorka navíc píše velmi čtivě a kniha na vás dýchne tu správnou letní atmosféru s příchutí straciatelly. Malým bonusem je kombinace klasického textu a deníkových zápisků, což je věc, kterou mám osobně v knihách moc ráda. I když je romantická zápletka trochu předvídatelná, knize to neubírá na kvalitě a stále tu je spousta věcí, které předvídatelné nejsou.

Tuto knihu bych doporučila všem, kteří hledají jednoduchou letní četbu, která ale vůbec není obyčejná! Hodnotím 80%.

Za poskytnutí knihy k recenzi mockrát děkuji nakladatelství CooBoo!
Více si o knize můžete přečíst ZDE.

Komentáře

  1. Jee, no tos mě nalákala! Asi si jí pořídím, na letní čtení:-).

    Měj se krásně,
    papa ByGabra

    www.bygabra.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Takovej dlouhéj popis,krásná knížka asi si ji přečtu.Děkuju ti za popisy a celkově za tvůj blog.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky