Můj Svět knihy 2017

Ahoj všichni!
Ano, i já jsem tu se článkem, který teď píšou všichni. Na druhou stranu proč se s vámi nepodělit, že😁
Začala bych asi tím, jak jsem vyřešila nové knihy, které jsem si pořídila. Nakonec to tedy vypadá tak, že v dohledné době  vyjde článek s knižními přírůstky ze čtvrtka. Ve čtvrtek jsem na Svět knihy zavítala s rodinou a přinesla si 14 knih. Ještě ten den jsem vám tedy všechny sepsala a připravila do článku. Co se ostatních knih týče, během pátku a soboty (k těm se ještě dostaneme) jsem si také pár knih pořídila a hlavně jsem dostala i recenzní výtisky - tyto knihy uvidíte v květnových radůstkách na konci měsíce.

Teď už se ale pojďme podívat, jak jednotlivé dny probíhaly...

Čtvrtek
První den Světa knihy a taky první den, kdy jsem tuto akci navštívila. Šla jsem tam se seznamem čtyř knih, které jsem rozhodně potřebovala a s tím, že mě tam třeba ještě něco zaujme, ale že víc jak 8 si jich nekoupím. No ale znáte to. Vlezete do stánku Euromedia, kde mají knížky ve slevách od 9 Kč. A během deseti minut máte v náručí 8 knih a ani nevíte, jak se to stalo. Poté obcházíte další stánky a kupujete si další knihy... A nakonec jich domů vezete 14 a vůbec nevíte, jak se vám to mohlo stát. Zhruba takhle vypadal můj čtvrtek.
A to ani nemluvím o všech edičních plánech a záložkách a letáčcích, které během veletrhu nasbíráte. Vyhradila jsem si pro ně speciální tašku a mám pocit, že vážila asi tak tunu. 



Pátek 
Co se pátku týče, na Svět knihy jsem jela hlavně kvůli Slovartu a autogramiádě Johna Boynea (snad to mám správně napsané). Se Slovartem jsem tímto zahájila spolupráci, ze které mám velkou radost. Od milé paní z tohoto nakladatelství jsem dostala krásnou tašku, ve které byla novinka "Paní půlnoci" a potom dvě knihy od J.Boynea - Chlapec v pruhovaném pyžamu a Chlapec na vrcholu hory. Tyto knihy jsem si obě nechala podepsat a mám z nich velkou radost. Mimochodem recenze na Chlapce v pruhovaném pyžamu už je online tady. Poté jsem se vydala ještě do stánku nakladatelství Jota, kde jsem si pořídila knihu Všechno, úplně všechno. 






Sobota
Sobota pro mě byla asi největší událostí. Konal se totiž sraz s CooBoo. Jak už jste z facebooku mohli postřehnout, toto nakladatelství mi nabídlo spolupráci, kterou prostě nešlo odmítnout. Navíc to byl takový můj blogerský sen, který se mi tímto splnil. A abych nejela sama, vydala se se mnou na Svět knihy i kamarádka Naty (teď už jsi slavná 😅). Sraz s CooBoo byl báječní. Všichni z CooBoo i všechny blogerky byli moc milí a moje počáteční obavy byly zbytečné. Od tohoto nakladatelství jsme dostali knihu Ledová krev, která bude oficiálně vycházet až v srpnu. V tašce byla ještě záložka a pohlednice/kartička s citátem z této knihy. Potom jsme dostali ještě makronky, ale ty se mi podařilo cestou parádně rozdrtit, takže vám je snad ani fotit nebudu. Co se knížky týče, vypadá moc hezky a ještě dnes se do ní plánuji pustit. 
Po skončení srazu s CooBoo jsme se vydaly podívat znovu do stánku Euromedia, kde jsem ukořistila knihu Zoli od nakaldatelství Odeon, které teď tak trochu sbírám, za neuvěřitelných 9 Kč. Zkrátka, nemohla jsem jí tam nechat. 
A vzhledem k tomu, že už nám oběma odumíraly ruce, vydaly jsme se domů. Moje odpoledne potom vypadalo tak, že jsem zalezla a během odpoledne přečetla Chlapce v pruhovaném pyžamu. 





Závěrem se mi na Světě knihy moc líbilo! Poznala jsem skvělé lidi, pořídila si spoustu knih, zahájila dvě vysněné spolupráce. Takový malý ráj :) A co se celkového počtu knih týče, dostala jsem se na 20 kousků. Ptáte se kdy to všechno budu číst? Já popravdě sama nevím. Kdo je pro, aby se vyhlásilo celostátní volno na čtení? Alespoň tak měsíc bez školy!
A co vy? Kolik knih jste si ze Světa knihy přinesli ?

Komentáře

  1. Taky jsem byla v sobotu, a byla jsem nadšená :) Odvezla jsem si 8 knih, které byly hlavně ze slev Euromedie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mám podpis od pana J. Boynea, ale jen v knize Chlapec v pruh. pyžamu. :-)
    Jinak můj páteční den na Světě Knihy byl parádní.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky