Co plánuji číst o prázdninách 2017

Ahoj všichni!
Když jsem se vás na facebook stránce ptala, jaký článek byste chtěli nejvíc, odhlasovali jste si právě tento. A protože prvních 14 dnů prázdnin už máme za sebou, je na čase vás konečně seznámit se svými plány na léto.

Mám tu celkem 13 knih, které bych si rozhodně chtěla přečíst, ale je jasné, že toho (snad) přečtu mnohem víc. První, a v poslední době asi nejvíc známou knihou, je Možná jednou (Colleen Hooverová). Kromě toho, že kniha je dokonale fotogenická, je i hodně vychvalovaná a na databázi knih má dokonce 95%, takže pro mě jasná volba číslo jedna.



Fangirl (Rainbow Rowellová) mi tu už leží druhým rokem a stále se k ní nemohu dostat. Od této autorky jsem už četla Nedej se i Eleanor a Park a obojí se mi líbilo, takže jsem se rozhodla, že v létě už Fangirl konečně přečtu a zjistím, jestli je tak dobrá, jak všichni říkají.


OTKA (Kody Keplingerová)
Mělo by se jednat o poměrně odpočinkovou a předvídatelnou knihu a to je přesně to, co v létě potřebuji. Myslím, že tuhle zvládnu za odpoledne.


Psí poslání (W. Bruce Cameron)
Po shlédnutí filmu mi bylo jasné, že si chci přečíst i knižní verzi a porovnat, co bylo lepší. Opět se ale jedná o knihu, která už tu nějakou dobu leží a já se k ní stále nedostala, což je škoda, takže snad už si na ní čas udělám.


Bez srdce (Marissa Meyerová)
Bez srdce je jedním z úlovků ze Světa knihy. Většinu přírůstků z této akce už mám přečtenou, ale právě tato kniha je jednou z mála, která mi tu ještě leží. A opět se opakuji ale - kdy jindy se na ní vrhnout, než teď, že?

Release (Patrick Ness)
A abych tu neměla jen samé knihy v češtině, rozhodla jsem se, že bych si mohla přečíst i novou knihu od Patricka Nesse, která vyšla teprve nedávno, a na překlad bych také mohla čekat poměrně dlouho.


Harry Potter (J. K. Rowlingová)
A teď mě prosím neukamenujte. Přiznávám, ještě jsem nečetla Harryho Pottera. Teda, četla jsem první dva díly, ale popravdě už si je moc nepamatuji. (stydím se) Takže jsem se to teď rozhodla napravit a během prázdnin bych si chtěla celou sérii přečíst. 


A co plánujete o prázdninách číst vy? Pište tipy do komentářů!

Komentáře

  1. Tak to máš nabitý program na léto... :)) já žádné velké plány nemám, ale konečně se hodlám pustit do Měsíčních kronik, na které se už vážně dlouho chystám... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch jsem také přemýšlela, ale zatím jsem si je nepořídila, takže asi zůstanou na příští léto :)
      N.

      Vymazat
  2. Harryho mám taky v plánu, jen ho nebudu číst poprvé, ale po osmé. :D
    Ostatní knížky znám a jednou bych si je taky chtěla přečíst, ale nijak na to nespěchám. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Harryho čtu taky. Poprvé v němčině. Teda takhle, mám vždy knížku na měsíc (německou), takže zatím mám jen první díl a v srpnu se chystám na druhý. :) Fangirl je fajn, teď se chystám na pokračování. :)

    https://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. To je pořádně zajímavý a nabitý seznam :) Držím palce, ať vše stihneš přečíst :) Já mám také velké letní čtecí plány, ale nikdy se mi nepodaří přečíst ani polovinu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super plány, doufám, že vyšly. :) Já jsem měla letos na prázdniny asi trochu velké oči. Jeli jsme pod stan, nakoupili i větší bágly z Armiku, aby se tam vešly nějaké knížky navíc, ale nějak na to čtení přes všechny ty procházky nebyl čas. :-D Tak to teď doháním po večerech a o víkendech. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky