Listopadové knižní shrnutí

Zdravím!
Oproti knížkám, které jsem si v listopadu adoptovala a dala jim nový domov, jsem jich moc nepřečetla. Když vám řeknu, že jich bylo dvanáct, začnete si asi ťukat na čelo a přemýšlet, proč říkám, že dvanáct je málo. Nicméně dobrá polovina z nich měla pod sto stran a vzhledem k tomu, kolik toho obvykle přečtu, je to skutečně málo.
Nicméně jsem neměla moc času a když ano, neměla jsem na čtení náladu. Na druhou stranu jsem si všimla, že během listopadu mělo celkem dost lidí problém číst, a i když nevím čím to je, alespoň nejsem sama. Nicméně už v prosinci skoro nemám školu a místo toho budu na praxích, takže času na čtení bude snad dost a doženu toho co nejvíce.
Nicméně pojďme se podívat, co jsem zvládla přečíst.

Začala bych asi blogem Nofreeusernames, který určitě všichni znáte. Co jsem ale nevěděla já je to, že Ola má na blogu překlady z Pottermore a já, jako Potterholic jsem se zastyděla, že jsem o tom vůbec netušila. Najdete tam totiž překlady tří ebooků a když budete trochu vynalézaví, snadno si sestavíte reálnou knihu. Já si tedy všechny tři texty stáhla, vytiskla a nechal svázat tak, abych je mohla pěkně držet v ruce. Pro jistotu přidávám odkaz a názvy:
1) Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists
2) Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies
3) Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide 





Z čeho mám radost jsou i dvě knihy v angličtině, které jsem zvládla přečíst. Jedná se o povídkovou knihu Almost midnight (Rainbow Rowell) a 365 days of wonder (R. J. Palacio)



Jestli jsem si ale tento měsíc něco uvědomila, pak je to fakt, že bych si měla nechávat časovou rezervu na knížky, co recenzuji. Zrovna se mi to sešlo tak, že poště trvalo, než balíček doručila a do toho jsem chvilkami neměla moc chuť číst. Dopadlo to potom tak, že jsem vlastně ani neměla moc čas číst své knihy a všechny zbylé knihy, co vám tady ukážu jsou knihy na recenze od různých nakladatelství. Neberte to nijak zle, jsem za ně neskutečně ráda a žiju si v takovém mém malém velkém snu, nicméně jak říkám, musím si nechávat rezervy.

Mám tu ale dvě knížky, které jsem přečetla opravdu rychle. O Ubulené hromádce štěstí už jste jenom na mém blogu slyšeli minimálně dvakrát a tak ji nebudu dlouho představovat. Řeknu vám jen, že se jedná o další komiks od Sarah Anderson, mezi jejíž knihy patří i Dospělost je mýtus. Druhou knihou jsou Další divné hlášky z knihkupectví (Jen Campbellová), což je zkrátka nutnost pro každého knihomola.




Tisíc kousků tebe (Claudia Gray) mě sice trochu zklamalo, ale to je spíš tím, že jsem od ní čekala něco trochu jiného. Podrobněji se o ní rozepisuji v recenzi.



Naopak Gemina (Amie Kaufman, Jay Kristoff) mě i přes velká očekávání dokázala mile překvapit a mohu ji rozhodně doporučit, i když se jedná o žánr, který normálně nečtu skoro vůbec. Stejně tak mohu vřele doporučit i knihu Kromobyčejná pouť Barnabyho Brocketa (John Boyne), kterou si může přečíst naprosto každý a vždy si v ní najdete něco, co se vám bude líbit. Opět více v recenzi.


Poslední knížkou, kterou už mám zrecenzovanou je druhý díl knihy Griša - Bouře a vzdor (Leigh Bardugo), který je obsahově lepší, než ten první. Sice jsem si trochu zanadávala na obálku, ale to je spíš detail, než něco podstatného.



Mou úplně poslední přečtenou knihou za tento měsíc bylo Grafitové děvče od Miroslavy Varáčkové, se kterou jsem se díky Slovartu mohla potkat osobně a mohu říct, že spisovatelka je mi stejně sympatická, jako její knihy. Na recenzi se můžete těšit už brzy!


Co zajímavého jste v listopadu přečetli vy?

Komentáře

  1. Moc pěkné nové kousky :) Na některé z nich se také chystám :) A také občas nemám chuť se pustit zrovna do recenzáku, sáhnu po jiné knize a pak by se taková časová rezerva hodila :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ubulená hromádka je dokonalá a Tisíc kousků vypadá moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky