Přečteno: Nejtemnější kouty

Autor: Kara Thomasová
Překlad: Milan Žáček
Počet stran: 288
Rok vydání: 2016/ překlad 2017
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Ve městě Fayette v Pensylvánii se tajemství minulosti ukrývají za každým rohem. Tessa se odstěhovala , když jí bylo devět. Snaží se nepřemýšlet o tom, co se tam tehdy stalo. Callie zůstala, jen se s rodiči přestěhovala do jiného domu. Vždycky bývala ta silnější, nebála se pohlédnout do tváře svým démonům a doufala, že když bude flámovat dost intenzivně, démoni prostě zmizí. Tessa a Callie se spolu nikdy nebavily o tom, co tenkrát v noci viděly. Po skončení soudního procesu se už nikdy neviděly. Nevolaly si ani nepsaly. Tessa sice odešla daleko, ale s sebou si odnesla nezodpovězené otázky. Některé věci se nikdy nevysvětlily. Teď se vrací do Fayette – za Wyattem Stokesem čekajícím na trest smrti, za Lori Cawleyovou, Calliinou sestřenicí, která byla zavražděna, a za jedním člověkem, který možná ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Po krůčcích se blíží k pravdě, ale i k vrahovi. A tentokrát nebude tak snadné uniknout.

Z mého pohledu...
Před několika lety zemřela Lori. Logicky se to začalo vyšetřovat a všechno ukazovalo na to, že ji nemohl zabít nikdo jiný, než místní vrah, kterému nikdo neřekne jinak než Netvor. Policie ale neměla dostatek důkazů a tak odsoudili jen podezřelého, bez prokázání viny. Lori ale tu noc nebyla doma sama - přespávala tam společně s Callie A Tessou, které někoho zahlédly. V tu dobu to ale byly jen malé holky a tak se jejich výpovědi nebraly moc vážně. Hlavní děj ale začíná ve chvíli, kdy se Callie s Tessou znovu potkají. Byl nakonec odsouzen ten správný člověk? A co se vlastně stalo, koho dívky viděly? 

Musím říct, že jsem dlouho nečetla thriller a už vůbec ne Young Adult. Pravda, četla jsem Jeden z nás lže, ale k tomu se budu vyjadřovat v další recenzi a moc pozitivní asi nebude. Ale zpět k Nejtemnějším koutům. Takových knih se u nás navíc moc neobjevuje a tak jsem se těšila, až budu moct vyzkoušet něco, co nečtu každý den. Navíc obálka hezky doplňuje pochmurnou atmosféru celé knihy a i přes to, že je celkem tmavá, což popravdě většinou nemusím, líbí se mi.

I když místy v knize nebylo zas až tak moc akce, stále zůstávalo několik otázek, nad kterými jsem přemýšlela, a tak jsem si toho v tu chvíli ani nevšímala. Největší překvapení samozřejmě přichází na konci, kdy už knížku nepoložíte ani kdybyste chtěli a jen hltáte stránku po stránce a čekáte, jak to celé dopadne. 
Jinak je ale autorčin styl psaní vcelku průměrný, neurazí ale asi ani moc nenadchne. Nápad měla rozhodně dobrý, ale na některých pasážích by se dalo ještě trochu zapracovat.

Co mi trochu vadilo byly postavy. Tessa s Callie byly celkem fajn a poměrně dobře vymyšlené a propracované, ale na vedlejších by se toho dalo změnit poměrně hodně. Rozhodně nepotřebuji, aby byly vedlejší postavy vykresleny tak dobře, jako hlavní, ale tady tvořily spíš takovou vycpávku o které toho vlastně moc nevíte a to mě trochu mrzelo. 

Plusem pro autorku je fakt, že, jak už jsem psala výše, moc YA thrillerů tady nevychází a proto je určitě zajímavé si knížku přečíst, i když nemůžete očekávat veledílo. Na druhou stranu to není ale žádný propadák, zkrátka takový lepší průměr.

Knížku hodnotím 75% a za zaslání mockrát děkuji CooBoo.

Četli jste? Jak se vám líbila?

Komentáře

  1. Pěkná recenze, o knize jsem vůbec neslyšela, což je divné, protože nevypadá vůbec špatně. Jenom obálka se mi vyloženě nelíbí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já ji popravdě také nikde moc neviděla, vybrala jsem si jí na recenzi, ale mám pocit, že moc vidět nebyla a spíše zapadla mezi ostatní. Což je trochu škoda..
      N.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky