Přečteno: Temný duet

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER K PRVNÍMU DÍLU - DIVOKÁ PÍSEŇ.
Autor: Victoria Schwabová
Překlad: Magdaléna Stárková
Počet stran: 384
Rok vydání: 2017/ překlad 2018
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Kate Harkerová se nebojí tmy. Je to dívka, která loví příšery. A jde jí to víc než dobře. August Flynn je příšera, která se nikdy nemůže stát člověkem, i když po tom sebevíc touží. Je nestvůrou, která má v téhle hře zahrát svou roli. A zahraje ji – za jakoukoli cenu. Téměř šest měsíců poté, co se Kate a August poprvé potkali, se válka mezi monstry a lidmi stala realitou. August se stal vůdcem ve Verity, i když po této pozici nikdy netoužil, a Kate se živí jako lovkyně nestvůr v Prosperity. Ale pak se najednou ze stínů vynoří nová příšera, která se živí chaosem a oživuje vnitřní démony lidí, a Kate se musí vrátit do hlavního města, aby čelila monstru, které si myslela, že zabila, a démonovi ve svém nitru.

Z mého pohledu... 
Na Temný duet jsem se opravdu těšila. Divoké písni jsem dala 75% a pak už jen čekala, až vyjde druhý díl. A čekala a čekala až jsem zapomněla, o co vlastně v Divoké písni šlo. Naštěstí existuje spousta stránek, kde lidé s nadšením píšou spoilery a je jim to úplně jedno, takže nebylo těžké si to dohledat. I tak jsem se ale nějakou dobu nemohla vůbec začíst a ze začátku jsem si přála, abych to měla rychle dočtené a mohla se pustit do nějaké další knížky. Naštěstí jsem u ní ale vydržela a postupně mě chytla tak, že jsem dobrou polovinu přečetla za jedno odpoledne.

Sice jsem na začátku varovala, že recenze může obsahovat spoilery, ale i tak bych se jim ráda vyhnula. Navíc anotace je docela rozsáhlá a dostačující, tak si myslím, že pro tentokrát bychom mohli vynechat samotný příběh a vrhnout se rovnou na samotnou recenzi.

Jak už jsem psala výše, chvilku mi trvalo se začíst. Už od začátku se toho ale děje poměrně dost a věřím, že jestli jste tyto knihy objevili až teď a budete je číst v blízké sobě za sebou, budete nadšení víc než já. Nicméně skoro do poloviny to bylo takové zvláštní. Připomínala jsem si svět, dávala si dohromady co se dělo dříve... Pak jsem se ale začetla a nemohla se odtrhnout. Vrací se nám August, kterého jsem měla vždycky ráda a Kate, kterou si zamilujete. Opět byli oba moc hezky vykresleni a jako postavy se autorce povedli. Pomalu se rozvíjel i vztah mezi nimi.

Jak jsem se ale začetla, opět jsem začala obdivovat svět, který autorka vystavěla. To je za mě jeden z největších pozitiv knihy. 
Obdobně jako v prvním díle autorka občas nevynechala zdlouhavý popis, ale i přes to byl příběh poutavý a poměrně čtivý. 

Ještě bych tu moc ráda něco řekla ke konci, ale nerada bych vás připravila o příval emocí, tak si knížku radši přečtěte :)

Za mě 80% a za zaslání mockrát děkuji nakladatelství CooBoo! Knížku si můžete objednat tady



Komentáře

  1. Pěkná recenze, na Divokou píseň i Temný duet se těším a doufám, že si je v brzké době přečtu. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky