Přečteno: Kouzelnická parta


Když jsem o ní slyšela poprvé (to bylo tuším na blogerské merendě Albatrosmedia), hned jsem věděla, že Kouzelnickou partu prostě musím mít! 

Autor: Neil Patrick Harris
Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 248
Rok vydání: 2017 / překlad 2019
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Slavný herec a také kouzelník Neil Patrick Harris vyčaroval úžasnou knihu, která má spoustu triků v rukávu!

Malý pouliční kouzelník Carter je na útěku. Rozhodně nečeká, že v ospale vyhlížejícím městečku Minerální studny najde nové přátele a kouzla. Ale jak už to v případě dobrých triků bývá, vše se změní, zrovna když to nejmíň čekáte. Do města totiž přijede chamtivý B. B. Bosso se svou bandou nepoctivých kejklířů. Plánuje využít své kouzelnické schopnosti, ošálit místní a ukrást jim všechno, co se dostane do blízkosti jeho nenechavých prstů.

Carter se však ve správný čas seznámí s místním iluzionistou Dantem Vemonem a jeho pěti přáteli. Tato kouzelnická parta se brzy skamarádí a všem ukáže, že triky a iluze neslouží jen k ošálení a klamu, ale že mohou pomáhat a sloužit dobré věci!


Z mého pohledu...
Společně s touto knihou jsem se vrátila zpět do dětství, kdy jsem si hrála s kouzelnickou sadou a pomocí návodů jsem se učila kouzlit. A čtenáři Kouzelnické party mohou také! Mimo hlavního příběhu o Carterovi v knize totiž figuruje ještě vypravěč, který nás celým příběhem provází. A kromě toho i sem tam vysvětlí nějaké to kouzlo, nebo poukáže na skrytou šifru, kterou následně můžeme vyluštit.
V tomto případě osoba vypravěče fungovala opravdu dobře a dokázala skvěle upoutat pozornost, a to nejen přímým oslovováním čtenáře.

Postava Cartera mi také byla už od začátku sympatická. Nejedná se sice o nikterak složitý charakter (a je třeba si uvědomit, že se jedná o literaturu zhruba pro devítileté děti), ale věřím, že si ho velmi brzo oblíbíte. Vedlejší postavy zatím nedostaly moc prostoru a proto doufám, že v dalších dílech budou mít větší možnost se projevit.

Co se samotného příběhu týče, myslím, že i pro mladší čtenáře mohl být trochu složitější. Děj byl už od začátku dost prvoplánový a trochu náročnější a méně jednoznačnou zápletku by myslím ocenily i mladší děti, ne jen starší, náročnější čtenáři (i když je pravda, že nás je u této knihy rozhodně naprosté minimum).
Svět kouzel mě ale naprosto pohltil a příběh jsem měla přečtený jedním dechem.

Knihu bych rozhodně doporučila čtenářům okolo 9 - 11 let, ale zároveň i všem, kdo mají rádi kouzla a hledají něco odpočinkového. Zároveň je super, že konečně vyšla také nějaká kniha i pro kluky, protože těch je v poslední době opravdu málo.

Za zaslání mockrát děkuji Albatrosmedia, u kterého také můžete knihu zakoupit (zde).

Komentáře

  1. Před pár dny jsem tuhle knížku dočetla, a musím říct, že být v tom věku 9-11 let, skákala bych z toho radostí. :D Je to opravdu krásně napsané, ty ilustrace jsou boží, jen je to jednoduše pojaté, aby to pochopilo i malé dítě a zosobnění zla v této knize také není nijak náročné.
    Já se určitě chystám do pokračování, jen už ne s tím pocitem, že by to mohlo dosáhnout takové úrovně jako třeba knih od Ricka Riordana.
    Opravdu, přečíst tuhle knihu jako svou první middle-grade v dětství, byla bych z toho paf, ale v jednadvaceti, to prostě bylo už jen miloučké čtení. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky