Přečteno: Dcera života

Autor: Giovanna a Tom Fletcher
Překlad: Nikola Jurníková
Počet stran: 360
Rok vydání: 2018/ překlad 2019
Nakladatelství: #Booklab
Anotace: Jmenuje se Eva a narodila se padesát let poté, co na svět přestaly přicházet holčičky. Jako poslední žena na planetě žije své dětství odděleně od mužů, nezná pravdu o světě kolem ani o minulosti. Je ale připravována na velký úkol a nese
nesmírnou zodpovědnost: v šestnácti letech musí naplnit svůj osud. Když ale potká Brama, poprvé v životě zatouží po svobodě a vlastním příběhu. Zvolí si lásku, nebo budoucnost lidstva?

Z mého pohledu...
Příběh začíná v době, kdy se přestávají rodit dívky a na svět přichází výhradně jen chlapci. Padesát let poté se ale narodí Eva - poslední žena na planetě, která má zodpovědnost za záchranu celého lidstva a jsou na ní kladena velká očekávání. Už od malička ji připravují na to, že musí naplnit svůj osud.
Jsou za ní posílány spousty nápadníků, ze kterých si má vybrat. Eva ale potká Brama a uvědomí si, že by možná chtěla žít svůj vlastní příběh a nemuset stále poslouchat ostatní. Budoucnost lidstva je ale důležitější. A nebo se Eva rozhodne jinak?

Abych pravdu řekla, kniha mě podle anotace i obálky moc nezaujala. Když jsem ji ale otevřela a začala číst, během prvních pár stran jsem se začetla a nemohla přestat. Příběh mě naprosto pohltil a hlavní postava, Eva, je tak dobře napsaná, že s ní soucítíte a máte pocit, že všechno prožíváte společně.
První polovina knihy vás s dějem i všemi postavami spíše seznamuje a moc se toho neděje, postupně se ale do děje dostáváte a na konci už vlastně jenom litujete, že ještě nevyšel další díl.

Osobně jsem ještě nic podobného nečetla a rozhodně jsem nadšená. Moc se mi líbí myšlenka toho, že má jedna dívka zachránit celý svět a autoři moc hezky pracují s nelehkým rozhodnutím Evy - zachránit lidstvo, nebo myslet na sebe a svůj vlastní příběh?

Knihu bych doporučila všem, kteří hledají zajímavý příběh a zároveň nevyžadují spoustu akce, které se tentokrát moc nedočkáte. V příběhu mi ale nijak nechyběla.

Hodnotím 85% a za zaslání mockrát děkuji nakladatelství #Booklab.

Komentáře

  1. O téhle knize pořád uvažuju a trošku váhám. Strašně se mi líbí ten labyrint pod obálkou. Uvidím, třeba se k ní jednou dostanu. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, obálka je moc hezky zpracovaná a přebal to skvěle doplňuje. :)
      N.

      Vymazat
  2. Dceru života bych si určitě chtěla přečíst. Super recenze, snad se mi bude líbit tak jako tobě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ano. Určitě dej vědět po přečtení! :)
      N.

      Vymazat
  3. Tahle kniha má hodně zvláštní téma. Ani já jsem nikdy nic takového nečetla. :) Doufám, že se k ní jednou dostanu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky