Přečteno: Srdcerváči 2 a Ze života knihomolky


SRDCERVÁČI 2
Recenze prvního dílu zde.
Autor: Alice Osemanová
Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 328
Rok vydání: 2019 / překlad 2019
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Pokračování Srdcerváčů je druhým dílem příběhu, který ještě zdaleka nekončí!

Nick a Charlie jsou nejlepší kamarádi. Nick ví, že je Charlie gay, a Charlie si je jistý, že Nick není. Ale láska dovede překvapit a Nick tak přijde na spoustu věcí o svých přátelích, o své rodině a i o sobě samotném…



Z mého pohledu...
Vzpomínáte si na Srdcerváče, komiks, který četl snad každý? Komiks, na který jsem neslyšela snad jediný negativní názor? Dneska tu mám druhý díl!

A je stejně skvělý jako ten první. Asi vám tu nebudu moc prozrazovat děj, protože ho opravdu moc není a nerada bych vám vyspoilerovala celý komiks. Upřímně, tohle je za mě snad jediná lehce negativní věc - nic moc se neděje a myslím, že autorka by klidně trochu více událostí do příběhu vměstnat zvládla.

Jinak ale nemám co vytknout. Stejně jako u prvního dílu - je to kouzelné, je to milé a mohu to doporučit. Stále mě udivuje, jak jednoduché a přesto působivé jednotlivé kresby jsou a celkově komiks vypadá opravdu skvěle.

Jak pvní, tak i druhý díl Srdcerváčů mohu jedině doporučit a pevně věřím, že usmívat se u něj bude každý.

ZE ŽIVOTA KNIHOMOLKY
Autor: Debbie Tung
Překlad: Katarina H. Belejová
Počet stran: 144
Rok vydání: 2019/ překlad 2019
Nakladatelství: CPress
Anotace: Knihomolky všech zemí, spojte se!

V tramvaji koukáš lidem přes rameno, jen abys zjistila, jakou knížku právě čtou. Než aby sis koupila něco na sebe, raději utratíš celé kapesné v knihkupectví. Tajně (a někdy i naprosto veřejně) čicháš ke svým novým knižním úlovkům. Nejlepší večírek je pro tebe ten, kdy všichni sedí tiše u stolu a čtou si. Zkrátka čteš všude, všechno a pořád, a když zrovna nečteš, o knihách si aspoň povídáš. Poznáváš se? V tom případě je knížka Ze světa knihomolky dalším povinnou položkou na tvém reading listu. U každé stránky tohoto vtipného a milého komiksu se budeš potutelně usmívat a říkat si, že hlavní postava je snad napsaná přímo podle tebe.


Z mého pohledu...
Hledáte knížku, která udělá radost každému knihomolovi? Pokud ano, jste tu správně. Komiks Ze života knihomolky by se dal přirovnat například ke komiksům od Sarah Andersenové (Dospělost je mýtus, Ubulená hromádka štěstí, Kočky útočí). Zachycuje situace, kterými si prochází snad každý milovník knih téměř denně, navíc poměrně vtipným způsobem. Během čtení pak máte pocit, jako by vás celý život někdo sledoval a knihu napsal přímo o vás.

Kromě samotného komiksu najdete zhruba uprostřed knihy seznam "několika úžasných knih", takže máte šanci narazit na něco nového a po dočtení obohatit svou knihovnu některým z autorčiných tipů.

Celý komiks je sice černobílý, osobně mi to ale vůbec nevadilo a myslím, že barvy by ho stejně moc neovlivnily. Je to sice jen taková jednohubka, kterou máte přečtenou za chviličku, věřím ale, že potěší každého a nenašla jsem stránku, u které bych se neusmála.

Za zaslání obou knížek bych chtěla moc poděkovat Albatrosmedia!

Komentáře

  1. Kniha Ze života knihomolky vypadá vážně skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Srdcerváči vypadají jako takové to čtení pro nějakou tu teenage dívku nebo se mýlím? Potřebovala bych něco pro dceru, která moc nečte a potřebovala bych něco co jí také zaujme aby si našla ke knížkám cestu. Jediné co pořád dělá je to, že někde lítá a dělá ostatní sporty. Potřebovala bych jí chvíli usadit :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky