Přečteno: Srdcerváči

Autor: Alice Osemanová
Překlad: Romana Bičíková
Počet stran: 288
Rok vydání: 2019/ překlad 2019
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…?

Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…


Z mého pohledu...
Charlie to v životě nemá nejlehčí - na své škole je jediný gay (nebo spíš jediný, kdo se přiznal). Charakterem je spíš introvert, nad věcmi někdy až  moc přemýšlí a všechno si hodně bere k srdci. Naopak Nick je extrovert a jen tak ho nic nerozhodí. Když se tihle dva potkají na společné hodině, rychle si padnou do noty a stávají se z nich přátelé. Nebo něco víc?

Srdcerváči byli v poslední době hodně vidět na sociálních sítích - nejprve na zahraničních, když vyšel originál a potom i u nás, když se plánovalo vydání. Já jsem si jí úplně původně chtěla objednat v angličtině, od oznámení českého překladu jsem si ale řekla, že si ještě chvilku počkám a komiks si přečtu v češtině.

A líbilo se mi to!
Příběh Nicka a Charlieho sám o sobě rozhodně není žádné mistrovské dílo a vlastně je vám od začátku jasné jak se bude odvíjet a jak skončí. Ve formě komiksu to ale skvěle funguje a ve spojitosti se Srdcerváči mě nenapadají jiná slova než kouzelné, sladké, milé a tak podobně. Obdobně jsem to měla i u knihy Muffin a čaj a musím říct, že hlavní hrdinové obou knih si určitě v něčem podobní jsou.

Autorka si vzala jednoduchou myšlenku, základní příběh a vytvořila naprosto nádherný komiks. Obrázky v něm nejsou nijak složité, i když detailů najdete dost. Zároveň jsou černobílé, což mi ale vůbec nevadí.

Jestli hledáte knihu, u které se budete usmívat od začátku až do konce a zanechá ve vás dobrý pocit, Srdcerváči jsou určitě ta pravá volba!
Kromě toho bude zanedlouho vycházet druhý díl a doporučila bych vám pořídit si oba najednou. To čekání je totiž hrozný!

Čtete komiksy/grafické romány? Který se vám líbil nejvíce? Budu ráda za další tipy na čtení!

Za poskytnutí komiksu k recenzi děkuji Albatrosmedia.

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky