Přečteno: Červená, bílá a královsky modrá

Autor: Casey McQuistonová
Překlad: Renata Heitelová
Počet stran: 423
Rok vydání: 2019/ překlad 2020
Nakladatelství: Yoli
Odkaz na ČBDB
Anotace: Co se stane, když se syn americké prezidentky zamiluje do britského prince? Alex Claremont-Diaz je pohledný a nesmírně charismatický mladík. Pro Bílý dům představuje marketingový poklad. Jediný problém je, že si dvakrát nerozumí s Henrym, princem na opačné straně Atlantiku. Když se navíc v bulváru objeví závěry, na nichž se Alex hádá s Henrym na královské svatbě, má to neblahý dopad na americko-britské vztahy. Hlavy rodin a států proto sestaví plán, jak napravit škody – Alex a Henry pro veřejnost sehrají divadýlko a uzavřou příměří. Jejich fingované přátelství ale postupně přerůstá v cosi mnohem hlubšího a taky nebezpečnějšího. Kdyby se totiž jejich přísně utajovaný vztah provalil, mohlo by to zmařit probíhající prezidentskou kampaň a zcela změnit vztah obou národů...

Z mého pohledu...
Tohle je jedna z těch knih, která vyšla a najednou ji četli a chválili všichni. Já si ji samozřejmě pořídila téměř hned, ale poté mi v knihovně ležela docela dlouho a čekala, až přijde její chvíle. A ta přišla v lednu, kdy téměř nic nevychází, a knihomolové tak mají spoustu času na dohánění knižních restů.

Kniha vypráví příběh syna americké prezidentky Alexe a britského prince Henryho. A můžu vám říct, že jsem si je celou knihu pletla. Ti dva si zprvu moc nesednou a spíš to působí, jako by jeden druhého nedokázal vystát. Když se navíc objeví záběry, kde se spolu hádají, na americko-britské vztahy to nemá zrovna dobrý dopad a je jasné, že se s tím musí něco udělat. Proto jsou Alex a Henry nuceni pro veřejnost hrát, že jsou kamarádi a hádka bylo jen nedorozumění. Čím víc se ale vídají, tím víc se jejich přátelství mění a přerůstá v něco hlubšího. Takový vztah je ale hrozbou pro oba státy.

Příběh je dobře napsaný a děj bez problémů rychle ubíhá. Je tedy téměř jisté, že se začtete a bude vás to bavit. Postavy působí přirozeně a realisticky, jsou uvěřitelné. Postupně prochází vývojem a mění své názory a postoje. Hlavním hrdinům jsem jejich vztah moc přála a je to ta dvojice, u které si zkrátka přejete, aby skončila spolu. 

Mezi negativa  této knihy patří neskuetčně dlouhé kapitoly, které vás místy mohou trochu nudit. Kolikrát jsem se koukala, kolik stran ještě daná kapitola má a obecně si myslím, že kdyby kniha měla o pár desítek stran méně, nic by se nestalo. I přesto, že autorka píše dobře a kniha je čtivá, místy mě začínala nudit a to právě díky svým dlouhým kapitolám a někdy trochu zbytečným popisům. 
Druhým mínusem za mě bylo místy trochu moc politického prostředí, ale to je můj subjektivní pohled a i z anotace je jasné, že příběh se v tomto prostředí bude odehrávat. Bohužel jsem ale čekala, že ho tam bude trochu méně. 

Příběh si za mě zaslouží hezkých 75 % a jestli vás zaujal, za přečtení stojí. Sice to asi nebude TOP kniha roku, nic to ale nemění na tom, že se jedná o hezký přáběh zasazený do originálního prostředí. 

Komentáře

  1. Hodně dlouhé kapitoly také moc nemusím. Radší více a kratší. :) Tahle kniha byla jeden čas úplně všude, až jsem i já (přestože lgbt tématiku v knihách moc nemusím) téměř podlehla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, jmenuji se Nira. Byl jsem ve vztahu s Andersonem roky, ale rozešel se se mnou. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bylo to marné. Opravdu jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou k němu chovám. O všechno jsem ho prosil, sliboval, ale odmítl. Vysvětlil jsem svůj problém své přítelkyni a ona mi navrhla, abych se obrátil na sesilatele kouzel, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo a přivést ho zpět. Přestože jsem na kouzla nikdy nevěřil, nezbylo mi nic jiného, než to zkusit. Tak jsem poslal e-mail sesilateli kouzel a on mě ujistil, že do tří dnů bude vše v pořádku a můj bývalý se mi vrátí. Kupodivu se to stalo druhý den kolem 16. hodiny. Můj bývalý mi zavolal, za všechno se omluvil a řekl, že mě chce zpátky, protože mě tak miluje. Byla jsem tak šťastná a vrátila se k němu. Začali jsme spolu zase šťastně žít. Slíbil jsem každému, koho znám, kdo má problém se vztahem, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým problémem. Pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na babawalewiseman01@gmail.com. Nabízí různé druhy kouzel, včetně milostných kouzel, kouzel ztracené lásky, rozvodových, manželských, svazujících, zlomových, vyhoštění milované osoby z minulosti, povyšovacích kouzel, ukojovacích kouzel a léku na jakékoli nemoci, kterými trpíte. Kontaktujte ho pro trvalé řešení jakéhokoli problému, který byste mohli mít.
    přes babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +2348136951551

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud jste se stali obětí podvodu s kryptoměnami a přišli jste o značnou částku peněz, je důležité okamžitě podniknout kroky k navrácení svých prostředků. Jedním z doporučených postupů je vyhledat pomoc od renomovaných společností zabývajících se obnovou, které se specializují na řešení kryptografických podvodů. Tyto společnosti mají potřebné odborné znalosti a zdroje, aby vás efektivně provedly procesem obnovy. Kontaktujte Genuine Hackers e-mailem na GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM nebo WhatsApp +12602183592

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky