Přečteno: Kocour Bob

Autor: James Bowen
Počet stran: 240
Počet kapitol: 21
Nakladatelství: ikar
Rok vydání: 2012/ překlad 2013
Anotace:Jednoho dne najde James na chodbě činžovního domu, ve kterém bydlí, zraněného zrzavého kocoura. Zprvu si myslí, že zvíře patří někomu ze sousedů, ale když  se o něj ani po několika dnech nikdo nepřihlásí, ujme se ho. Pojmenuje ho Bob, vyléčí ho a stanou se z nich nerozluční přátelé.
James už ledacos prožil, má za sebou zkušenost z drogové závislosti, které se dokázal zbavit, a na živobytí si vydělává jako pouliční muzikant v Londýně. Žije z ruky do úst a domácí mazlíček je to poslední, co potřebuje. Jak se ale brzy přesvědčí, Bob není jen tak nějaký obyčejný kocour.


Z mého pohledu...
James Bowen je angličan, který v mládí propadl drogám, které ho dostaly až na ulici. Jen velmi těžce se závislosti zbavoval a z části mu pomohlo i to, že jednoho dne před svým bytem potkal zrzavého kocoura.
Už zpočátku bylo jasné, že tento kocour je toulavý a bez domova. James se nakonec hladového a zraněného kocoura ujal a dal mu jméno Bob. Zprvu ani netušil, jak moc mu tento společník změní život.

Časem James zjistil, že Bob rozhodně není domácí povaleč a tak ho začal brát s sebou do ulic, kde si vydělával hraním a zpěvem. A co víc, Boba si lidé opravdu oblíbili. Časem se Bob začal objevovat na sociálních sítích a tím se proslavil ještě více.
Své vyprávění James doplňuje i o svou minulost, kde se dozvídáme o jeho závislosti na drogách.
Přátelství Jamese a Boba je velmi pevné a opravdu nádherné, alespoň tak to James popisuje.
Kniha má ještě mnoho pokračování, která jsem ještě nečetla, ale určitě si je někdy přečtu.

                                                                             Zdroj

Komentáře

  1. knihu jsem četla a je to moc pěkný příběh :) hlavně se mi líbí na tom, jak přítomnost kocoura dokáže jeho úplné vyléčení z drog :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky