Přečteno: Kam jsi odešla

Autor: Gayle Formanová
Počet stran: 218
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2011/ překlad 2015
Anotace:
od oné tragické nehody uběhly tři roky - Mia sice přežila, ztratila však svou rodinu i chuť do života. Drsnou zkoušku nevydržel ani vztah s kytaristou Adamem a cesty obou mladých lidí se rozešli. Nadaná violoncellistka je hvězdou newyorské konzervatoře Julliard, zatímco Adam, který se mezitím stal rockovou hvězdou, žije v Los Angeles a krmí bulvár svým bouřlivým vztahem se slavnou herečkou. Když během svého turné zůstane sám trčet v New Yorku, náhoda ho svede dohromady s Miou. Tu osudnou noc se společně toulají po městě, vzpomínají na minulost a nesměle otevírají srdce budoucnosti - a také jeden druhému. Dá se však vrátit všechen ten čas, který ztratili? Dají se odpustit chyby, jež oba udělali, a splnit nesplněné sliby?

Z mého pohledu...
Úplně na začátek je nutno říct, že hlavní postavou
je tentokrát Adam, což mě osobně na začátku trochu zklamal, po pár stránkách se ale všechno proplete dohromady, a kdo je vypravěčem přestává být podstatné.
Stejně tak, jako se před třemi lety změnil život Mie, změnil se i Adamovi. A bohužel, jedinou změnou není jenom nový život, tou největší změnou pro nás všechny je Adam sám. Většinu knihy vystupuje jako neustálý mrzout, který má vše, ale sám neví, co vlastně od života chce. Občas budete mít pocit, že je jeho chování a přístup dost neadekvátní, i přes to ale budete chápat, proč je takový, jaký je, a časem mu to snad, jako já, odpustíte. Možná je dobře, že převzal roli vypravěče, protože se dozvíte, čím vším si od osudné nehody procházel a proč změnil názor na spoustu věcí. A ani jeho vztah není takový, jak na první pohled vypadá.
Teď už ale k největší bojovnici, Mie.
Na současné Mie se toho až tak moc nezměnilo, i když je tu spousta věcí, které jsou teď jinak, pořád tu je ta stará, známá Mia, kterou jsme si tolik oblíbili. Kromě toho se v knize objevují i ostatní postavy z první knihy. Adamova kapela nebo třeba Miina kamarádka Kim. U všech se dozvíte něco nového o jejich životech, názorech a postaveních.
Tahle knížka je takové uzavření celého děje, rozhodně to není převyprávění již známého příběhu z druhého pohledu. Mia a Adam za sebou mají spoustu těžkých zkoušek a překážek. Věřím ale, že tentokrát už jeden druhého neopustí.
Jestli jste nečetli první díl, přidávám odkaz na recenzi . :)
V prvním díle bylo hodně emocí, což se o tomto díle říct nedá, ale jak už jsem zmiňovala, je to spíš uzavření první knihy.
A jaký je váš názor? Pište do komentářů!

Komentáře

  1. Ja bych klidne ocenila to same ale z pohledu Adama,nejak se mi to v knihach libi :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by to nebylo úplně špatné, ale jak pro koho. Osobně si myslím, že by to bylo trochu zbytečné, ale rozhodně by to své čtenáře mělo. :)

      Vymazat
  2. Tuhle knížku jsem četla už skoro před rokem a byla popravdě zklamaná. Čekala jsem od té knížky totiž víc, ale... prostě mě nezaujala jako první díl. I když spíše se přiznávám, že se mi líbí ta filmová verze než knižní :)
    A Adamovi jsem měla každou chvíli chuť jednu vrazit :D I docela té Mie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Možná by mu to občas pomohlo se trošku probrat a vrátit do reality... Film jsem ještě neviděla, ale chystám se na něj :)
      Díky za komentář!
      N.

      Vymazat
  3. Četla jsem If I stay a moc se mi líbila. Věděla jsem, že existuje i tato kniha, ale až teď díky tvé recenzi jsem zjistila, že je to vlastně pokračování If I stay. (Omlouvám se, tčetla jsem ji v angličtině a teď nevím přesně, jak se je název přeložen). Určitě si ji musím přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl má více překladů, nejprve bylo "Jestli zůstanu" a teď v druhém vydání "Zůstaň se mnou", každopádně chápu :D
      Snad jsem moc neprozradila děj :)
      Díky za komentář a přidání mezi pravidelné čtenáře!)
      N.

      Vymazat
  4. O knížce jsem už četla a moc mě zaujala, určitě ji si někdy přečtu. Já teď dočetla Zmizelou, ta byla skvělá! A dávám odběr, kdyby tě i můj blog zaujal, budu ráda, když mě budeš sledovat také :)

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  5. Já viděla pouze film, ale tahle kniha vypadá super, díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tu asi opravdu poslední, kdo neviděl film.. Měla bych to napravit..
      Díky za komentář!
      N.

      Vymazat
  6. Obe knihy som čítala a neviem, ako tak čítam, názory sú rôzne, no mne sa veľmi páčili :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  7. Na tuto se chystám :-) film byl skvělý, tak uvidím, co kniha :-)
    Blog: http://knizninebe22.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. cetla jsem prvni dil a jako oddechovka dobry. k druhymu jsem se nejak nedostala, ale ted jak tu u tebe ctu tu anotaci, nevypada to spatne, mozna se do ni nakonec pustim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhý díl je takové uzavření děje...Příběh se pak dá hodnotit jako celek, takže doporučuji přečíst i druhý a potom si udělat názor :)
      N.

      Vymazat
  9. První díl bych se sice chtěla přečíst, ale nijak extra na to nespěchám, prostě až to bude, tak to bude :D
    Pěkná recenze! :)

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář!

Oblíbené příspěvky